sate-bier-recepten-recensie-boek-copyright-trotse-vaders-coverSaté & Bier, een heerlijke combinatie. Saté & Bier zijn ook populaire gerechten en dranken. Uitstekende compagnons op een zomerse barbecue. Maar ook bij voorbeeld bij een uitgebreide rijsttafel.

Dit stoer geïllustreerde boek staat vol met originele wereldse gerechten van geroosterd vlees op een stokje. Uit Indonesië, het land waar saté vandaan komt en waar de verre Indische roots van Monica Betist liggen. Maar ook uit Suriname, Zuid-Afrika, de Antillen, Italië, Spanje en Japan.

En daarnaast ook nog vele vis en groenten/fruit satés voor de niet vleesliefhebbers. Wat te denken van coquilles met serranoham, grote garnalen met knoflookteentjes, peer met blauwe kaas en watermeloen met geitenkaas? En bier smaakt heerlijk bij satés.

4sate-bier-recepten-recensie-boek-copyright-trotse-vaders-4

Gelukkig kent bier de laatste jaren weer een stijgende waardering en bijzondere bieren zijn een trend die zich zeker de komende jaren zal doorzetten. Bij elk recept een bijpassend biertje, aangedragen door de gediplomeerde biersommelier Hans Tönissen. Hans maakt de meest prachtige smaakcombinaties en kan daarbij óók smakelijk vertellen over zijn liefde voor bier, de avonturen die hij in zijn zoektocht naar mooie bieren beleeft en vooral: wat dat oplevert in combinatie met… saté.

Recensie
Wat een prachtig boek zeg! Wanneer je alleen de titel hoort – Saté en Bier – dan verwacht je misschien foto’s van mannen rond een kampvuur, met een flesje of blikje bier in de hand terwijl de saté aan het garen is. Naar mate de avond vordert, worden de foto’s waziger, de buiken voller en de glazen leger….

sate-bier-recepten-recensie-boek-copyright-trotse-vaders-3

Dit boek geeft een totaal andere sfeer. Het is met recht een culinair boek te noemen, zowel voor wat de smakelijke gerechten betreft, als wat de kennis over diverse bieren er aan toevoegt.

sate-bier-recepten-recensie-boek-copyright-trotse-vaders-2

Met name de informatie over bier, welke soorten er zijn, wat er zo typisch aan is, waar ze vandaan komen, alle verhalen er omheen, vond ik verrassend. Voor bierliefhebbers een must om dit boek in huis te halen, al is het maar om de enorme lijst met contactgegevens van brouwerijen.

sate-bier-recepten-recensie-boek-copyright-trotse-vaders-6

Wanneer je van bier houdt, is het bijzonder om een gerecht, saté, te maken wat er qua smaak perfect bij past. Wanneer je van saté houdt, zou ik zeker eens proberen een van de recepten uit te proberen en er het aanbevolen flesje bier bij te nuttigen!

sate-bier-recepten-recensie-boek-copyright-trotse-vaders-5

Voor meer informatie over Hans Tönissen en Monica Betist, klik hier >>>>

Saté & Bier – Hans Tönissen en Monica Betist
Hardcover, 160 pagina’s, uitgeverij Aerial Media Company
Bestel dit boek hier >>>>

Share