20161012_185557Woensdagavond bij de Pathé Arena, een mooi welkom met een glaasje prosecco! Wij werden ontvangen bij de nieuwste verfilming van een van de boeken van Dan Brown “Inferno”.

Ron Howard, de regisseur van deze spannende nieuwe thriller, heeft Robert Langdon (Tom Hanks) weer super weten neer te zetten. img-20161016-wa0004Robert Langdon is hoogleraar symboliek en kunstgeschiedenis op de universiteit van Harvard. Deze kennis heeft Robert al veel gebracht en is van onschatbare waarde, zo blijkt ook nu weer!

Robert ontwaakt in een Italiaans ziekenhuis met geheugenverlies. Gedesoriënteerd en met een flinke hoofdwond komt hij al snel tot de conclusie dat iemand het op hem gemunt heeft. Samen met de jonge dokter Sienna Brooks (Felecity Jones), die Robert helpt te ontsnappen uit het ziekenhuis en hem onderdak bied, ontdekken ze dat Robert in het bezit is van geheimzinnige codes.

Deze mysterieuze codes zijn afkomstig van een wetenschapper die is geobsedeerd door het meesterwerk van de dichter Dante Alighieri, De goddelijke komedie. Deze vertelt het verhaal van een reis door het hiernamaals naar de hel (INFERNO). In een race tegen de klok proberen Sienna en Robert deze mysterieuze codes te kraken en het wereldbedreigende complot te stoppen.

20161012_185820

Robert wordt geplaagd door hevige hoofdpijn en tekenende hallucinaties, deze zijn onbewust van groot belang en helpen hem de situatie te begrijpen. Maar klopt dit allemaal wel, of worden we allemaal misleid?

share_temporary

Als groot liefhebber van de Dan Brown boeken en zeker Inferno, ben ik altijd sceptisch. Hoe is het verhaal vertaald naar een film, ligt het voor de hand en weet de film mij te boeien? Dit is zeker het geval. Snelle scènes en een strakke verhaallijn weten mij mee te nemen in dit boeiende complot. Na een aantal minuten zit ik helemaal in de film en laat me de koppeling naar het boek helemaal los.

Of je nou het boek hebt gelezen of niet, laat je verrassen door het spannende einde van de film. Een echte must see!

Share