Tijdens het unieke spel Toffe Turner bepalen spelers zelf de snelheid en het ritme waarmee de turner aan de hoge rekstok zwaait. Als je op het juiste moment op de knop drukt, laat de turner los en maakt de perfecte landing. Maar wat is het juiste moment? Probeer het en vind het uit! Laat hem met z’n voeten op de mat landen om te winnen. Je kan het spel alleen spelen, 1 tegen 1 of daag vrienden uit voor een echt turn toernooi! In de spelregels vind je tips om de perfecte score van 100 punten te halen.

Recensie
Het spel Toffe Turner is gebaseerd op de rage die helaas ook in mijn huis heeft toegeslagen: de Bottle Flip Challenge. Bij deze Challenge moet je een flesje drinken (bottle) omhoog gooien met een beweging waardoor het flesje draait (flip). De uitdaging zit hem er in om de fris precies op de bodem te laten landen, en dan liefst zo dat hij blijft staan. Uren kunnen de kinderen er mee bezig zijn, alleen is het geluid van zo’n fles niet het meest prettige geluid om urenlang op de achtergrond te horen…. Mijn jongste zoon was dus niet de enige die blij was met het nieuwe spel: Toffe Turner!

Het spel zit in een vrolijke doos en bestaat uit een paar losse onderdelen die eenvoudig in elkaar te zetten zijn. Let wel op: er moeten 4 batterijen in en deze zijn niet meegeleverd! Het “matje” waarop de turner moet landen, is voorzien van een soort klittenbandmateriaal en dat zit ook onder de ‘voeten’ van de turner, waardoor hij blijft staan wanneer hij goed landt. Overigens blijft het matje zelf bij ons niet op de plek liggen waar dat zou moeten omdat hij niet goed vast te maken is. Met wat tape is dat zo opgelost.

En dan is het tijd om te oefenen! Door een van de knoppen in te drukken, beweegt de Toffe Turner. Met wat oefening lukt het om hem een rondje om de rekstok te laten draaien. Dat is al een leuke uitdaging op zich, je moet echt gebruik maken van het momentum om het goed te kunnen doen. De Toffe Turner maakt echt turnbewegingen, mooi om te zien.

Maar goed… Wanneer het dan eindelijk gelukt is om de turner rondjes te laten draaien, is het de bedoeling om hem op het goede moment los te laten (door de andere knop in te drukken). En dan is het helemaal mooi wanneer hij ergens op de mat landt en blijft staan. Ik denk nog maar even niet aan de plaats van de landing op de mat, want daar zitten verschillende scores bij. Dat lijkt me echt iets voor de gevorderden!

Na enige tijd hebben we het loslaten onder de knie. Erg leuk om door trial en error te ontdekken hoe je dit kunt bereiken!

Het landen lukt in zoverre dat we de Toffe Turner wel op de mat krijgen. Maar niet op zijn voeten! Nog niet, moet ik zeggen, want ik verwacht dat we na voldoende oefening ook hierin zullen slagen. Zo eenvoudig als in onderstaande video is het niet (voor ons), maar dat maakt dat het juist een leuke uitdaging is.

En wanneer het eenmaal wel gelukt is, is de “kick” natuurlijk nog groter! Ik verheug me er nu al op.

Toffe Turner is leuk voor kinderen die kunnen doorzetten. Het lukt echt niet in 1 keer! En het is ook leuk voor ouders om samen met hun kind(eren) te doen.

Hasbro geeft als leeftijdsindicatie 8 jaar en ouder aan en ik denk dat dat een goede inschatting is. Het vergt echt wel wat coördinatie, net zoals bij de bottle flip challenge. Maar dit is echt veel leuker en omdat je het ook in je eentje kunt oefenen, blijft dit spel voorlopig op de tafel staan. En door iedere keer tussendoor even te proberen, hoop ik mijn eerste punten binnenkort te scoren en diepe indruk te maken op mijn kinderen 😉

Het spel Toffe Turner van Hasbro bestel je hier >>>>

Share