Wanneer je jonge kinderen hebt, zijn er tal van boeken waarin dieren een rol spelen. Van voorleesverhalen tot prentenboeken, van natuurgetrouw tot eenvoudig getekend, keuze zat. En toch is er ruimte voor een nieuw boek over dieren, juist omdat mijn dieren-magneetboek echt iets toevoegt!

Algemene informatie
Dit boek bevat 45 magneetjes om zelf mee aan te slag te gaan. Zet de dieren in hun juiste habitat: op het pakijs, tussen de weelderige planten in de jungle of in de dieptes van de zee. Bedenk zelf verhalen en laat je fantasie de vrije loop! Met dit speelboek ontdek je 45 wilde diersoorten en enkele bijzondere planten. Leer met je ogen én je handen!

Camille Tisserand – Mijn dierenmagneetboek. Verschenen bij Infodok.
ISBN 978 90 02 27368 1 | Vanaf 3 jaar | Hardcover | 12 pag. |

Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Mening
Kinderen leren ongemerkt wanneer ze spelen. En dat maakt dit dieren-magneetboek niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Juist het plaatsen van dieren in de juiste omgeving, samen met andere dieren die daar horen, is een vorm die ik nog niet eerder op zo’n aantrekkelijke manier voor kinderen heb gezien.

Er zijn echt veel verschillende dieren beschikbaar om mee aan de slag te gaan. En juist omdat jouw kind de regie heeft bij het plaatsen, is er een mogelijkheid tot spelen. Zo kan je kind zijn of haar fantasie loslaten op gesprekken tussen dieren, dieren die ineens in een andere omgeving terechtkomen of juist proberen om iedere pagina zo mooi mogelijk in te vullen.

Ook voor oudere kinderen is dit een prima manier om te leren welke dieren met elkaar in een bepaalde omgeving wonen. En om weer nieuwe weetjes te lezen. Kortom: aanrader!

Share