Alexander wordt gepest op school. Ook thuis is hij eenzaam, hij ziet zijn ouders bijna nooit. Wanneer zijn eigenzinnige oom Trotter komt logeren, krijgt hij eindelijk plezier in het leven. Maar oom Trotter moet snel weer weg. Als afscheid krijgt Alexander een heel bijzonder cadeau: een ei. Een magisch ei, dat tijdens een hevige stormnacht openbreekt. Vanaf dan zal Alexanders leven nooit meer
hetzelfde zijn…

Recensie
In het persbericht over deze hernieuwde uitgaven van Het ei van oom Trotter stond het volgende: Het ei van oom Trotter was het eerste boek van Marc de Bel. Een voltreffer waarmee hij meteen de Kinder- en Jeugdjury won. Het ei van oom Trotter is een klassieker geworden, een boek dat in geen enkele boekenkast mag ontbreken! 

En wat nu zo vreemd is: ik had nog nooit van dit boek gehoord! Sterker nog: ik heb geen enkel boek van Marc de Bel in huis. Ik was dan ook erg benieuwd naar Het ei van oom Trotter.

Hoewel het boek er echt aantrekkelijk uit ziet en het verhaal mij meteen leuk lijkt om te lezen, stonden mijn kinderen niet te springen om het boek te lezen. Ze trekken zich verhalen en films over pesten etc nogal aan en geven als reden dat ze nu even “een vrolijker boek” willen lezen. Geen probleem, dan lees ik het zelf!

En inderdaad: een fantastisch boek! Terecht dat het een klassieker is. Haal het in huis en lees het (voor), het is vanaf het begin een boek wat boeit.

Het ei van oom Trotter – Marc de Bel
Hardcover, uitgeverij Halewyck
Bestel dit boek hier >>>>

Share