Bij het spel Get a grip nemen spelers het tegen elkaar op om opdrachten uit te voeren zonder hun duimen te gebruiken! De duimen van de spelers worden ingepakt met de inbegrepen banden, zodat ze die niet kunnen gebruiken. De speler pakt een kaart met een opdracht. De opdracht kan bijvoorbeeld zijn om iets te tekenen, kleien of doen.. Maar zonder duimen te gebruiken! Door de opdrachten te volbrengen verdienen de spelers kaarten. Wie als eerste speler drie kaarten heeft, wint!

Inhoud
• 4 ‘duimloze’ banden (machinewasbaar)
• 2 potjes boetseerklei
• 2 tekenblokjes
• 60 opdrachtkaarten
• Spelregels

Recensie
Het idee is heel eenvoudig: opdrachten uitvoeren zonder je duimen te kunnen gebruiken. En vaak zijn de eenvoudigste spellen juist heel leuk. Zo ook dit spel!

Met een zachte band zet je je duim vast aan de rest van je hand en dan pak je een van de opdrachtkaarten. Vervolgens probeer je uit te voeren wat de opdracht is. Dat kan van alles zijn zoals tekenen of kleien (klei is bijgevoegd). Ik merk dat het niet meevalt en ben blij dat mensen zich ontwikkeld hebben tot levensvormen die een duim kunnen gebruiken!

Mijn jongste zoon vindt het ook leuk om zelf aan de gang te gaan met de opdrachten, maar nog leuker vindt hij het om een challenge te doen met zijn vrienden. Ik hoor ze dan vooral erg veel lachen bij uitdagingen als “wie smeert het snelst een boterham met pindakaas en eet deze op” of “wie maakt binnen 3 minuten de hoogste toren van blokken”.

In principe kun je allerlei opdrachten bedenken, zowel individueel als tegen elkaar. Je kunt ook teams maken en die tegen elkaar laten strijden. Het spel is ook uiterst geschikt om kinderen (vanaf een jaar of 8) samen met (groot)ouders te laten spelen. En je kunt het zo kort of zo lang spelen als je wilt.

Kortom: een gezellig spel voor veel vrolijke momenten!

Get-a-Grip van Hasbro bestel je hier >>>>

Share