De Vos en de Ster [recensie]

De Vos en de Ster is het verhaal van de vriendschap tussen een eenzame vos en de ster die hem verlicht op zijn pad door het grote donkere bos. De stralen van de Ster helpen Vos om voedsel te vinden, achter de konijnen aan te rennen en in de regen te dansen. Maar op een nacht dooft de Ster en verandert het leven.

Vos blijft achter en verlangt naar warmte in de kale duisternis. Om zijn Ster terug te vinden moet Vos voorbij de grenzen van zijn wereld gaan. Hij wordt bijgelicht door moed, nieuwe vrienden en misschien wel een nieuwe hemel vol schitterende sterren.

Een originele fabel over nood en verlies, verteld door een reeks prachtige illustraties, die een perfect huwelijk aangaan met het proza. Uitzonderlijk mooi vertaald door Jan Rot. Waterstone Book of the Year winnaar 2015. Opgenomen in The 100 best children’s books van Timeout.com.

Recensie
Wat een prachtig boek. Het lijkt wel één groot gedicht, maar dan in verhaalvorm. Met name het eerste deel van het boek is betoverend, zowel qua tekst als qua illustraties.

Al snel blijkt de aanhankelijkheid / afhankelijkheid van Vos.

En wanneer Ster weg is, is Vos ontregelt. Eerst weet hij niet wat te doen, later wordt hij door andere dieren en dingen in de omgeving gestimuleerd om op zoek te gaan.

En uiteraard komt het goed, met een mooie boodschap door het hele boek heen.

De illustraties van Coralie Bickford-Smith zijn echt schitterend en voegen echt wat toe aan het verhaal. Dit boek is echt een pareltje!

De Vos en de Ster – Coralie Bickford-Smith
Hardcover, 64 pagina’s, uitgeverij Christofoor
Bestel dit boek hier >>>>

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


Eerste mobiele telefoon voor je kind: waar moet je aan denken?
K'NEX 35 Modellen - Bouwset [recensie]
Share