Op een frisse zondagmorgen wandelt De Cock het Rembrandtplein over, dat er in de vroege ochtendzon sereen bij ligt. Hij en Vledder zijn uit bed gebeld omdat er een jongeman vermoord werd aangetroffen op de toiletten van nachtclub Love Life. Het blijkt te gaan om Youri van As, een visser uit IJmuiden. Een jong leven in de knop gebroken in een donkere discotheek, het maakt De Cock weemoedig.

Nog diezelfde dag wordt De Cock naar de Bloedstraat geroepen voor opnieuw een moord, nu op een prostituee. Wederom nog jong, gewurgd in een peeskamertje…

Al snel komt De Cock erachter dat Youri en deze jonge vrouw opgegroeid zijn in dezelfde buurt en dat ze zelfs bij elkaar in de klas hebben gezeten. De Cock beseft dat deze twee moorden wel met elkaar te maken móéten hebben, maar op welke manier is hem een raadsel. Met Vledder begint hij het onderzoek bij de familie van de twee slachtoffers, maar die blijken weinig mededeelzaam te zijn…

Recensie
Deel 82 in de Baantjer-serie, De naakte waarheid, met in de hoofdrol rechercheur De Cock en zijn assistent Vledder van bureau Warmoesstraat in Amsterdam. Voor mij het eerste “Baantjer-boek” wat ik lees. De hele televisie-serie heb ik al zo’n vijf keer gezien. Ik vind het heerlijk ontspannen om er naar te kijken (en vergeet toch meestal vrij snel het plot….).

De boeken trokken me niet echt aan omdat ik verwachtte dat ze niet de heerlijke sfeer van de serie konden weergeven. Maar… ik heb me vergist. Het is echt ‘ouderwetse Baantjer’, met De Cock met cee-o-cee-ka, met “er uit!” van Buitendam en met Lowietje en Vledder. Heerlijk!

Goed, er zijn uiteraard een paar moorden. Twee om precies te zijn. Twee jonge mensen die uit hetzelfde dorp komen en waarbij een druglab de link lijkt te zijn. Maar los van de prima ontknoping van het verhaal is het vooral een genoegen om Baantjer 82: De Cock en de Naakte Waarheid ontspannen te lezen. Ik ben fan!

Baantjer 82: De Cock en de Naakte Waarheid – Peter Römer
Paperback, 144 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Voor andere “Baantjer-boeken, klik hier >>>>

Share