Geen beste dag voor voodoo is slapstickhorror voor tieners. Eindelijk hardop lachen om young adult! Vol gruwelijke grappen, vanaf 13 jaar, zo staat op de website van uitgeverij De Fontein te lezen. En zo kwam ik er ook achter dat ‘slapstickhorror‘ een genre is….

Aangezien ik al na een paar dagen door de voorraad boeken heen was die ik deze vakantie had meegenomen, begon ik in de boeken van de kinderen. En Geen beste dag voor Voodoo begon zo grappig en vol vaart, dat ik het helemaal heb uitgelezen.

Het verhaal (volgens de achterflap)
Wat gebeurt er als je beste vriend met een voodoopop van je geschiedenisleraar aankomt, en de pop het iets te goed blijkt te doen?
a) Je raakt in paniek
b) Je beste vriend raakt in paniek en laat nog zo’n pop maken, maar dan van jou
c) Je probeert je moeders auto terug te krijgen van een bende schietgrage criminelen (lang verhaal)
d) Jij, je vriendin en je beste vriend belanden bij een familie kannibalen (nog langer verhaal)
e) Alle opties hierboven

Het verhaal, nog beter verteld, met als enige kanttekening dat het een geschiedenisleraar betrof:

Wanneer dit je aanspreekt en je houdt van absurde humor, lees dan dit boek. Voor mij werd het in de tweede helft wel een beetje teveel van hetzelfde, maar ik weet zeker dat tieners het met veel plezier uit zullen lezen.

Heerlijk boek (ook in de tweede helft zaten zinnen waar ik hardop om moest lachen). Prima geschikt voor kinderen die na boeken als ‘Leven van een Loser’ even niet meer weten wat ze moeten lezen. En voor alle pubers met gevoel voor humor.

Geen beste dag voor Voodoo – Jeff Strand
Paperback, 302 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share