The Dude Day

Je hebt natuurlijk dagen als Koningsdag, dierendag en vaderdag, allemaal leuk om te vieren. Maar… er is maar één echt feest wat alle Trotse Vaders zal verenigen: The Dude Day!

14 mei 2018 is het 20 jaar geleden dat de film The Big Lebowski in première ging. Wanneer je deze film niet kent, mag je stoppen met lezen. Ik kan je wel zeggen dat je echt iets mist….

I am not Mr Lebowski, I’m The Dude” zegt Jeff Bridges in de film. En dat is eigenlijk waar de hele film over gaat, met onvergetelijke personages en scenes die ‘nog onvergetelijker’ zijn.

The Big Lebowski is geregisseerd door Joel en Ethan Coen  en behalve Jeff Bridges spelen John Goodman, Steve Buscemi, Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman en John Turturro prachtige rollen.

Ter gelegenheid van 20 jaar The Big Lebowski wordt overal in Nederland ‘Dude Day’ gevierd: in verschillende theaters worden er Dude-waardige evenementen georganiseerd, waarbij bezoekers wordt opgeroepen om net als The Dude in ochtendjas naar de film te gaan onder het genot van White Russians (koffielikeur met rum). In het café Groninger Forum wordt zelfs een heuse bowlingbaan aangelegd en in LUX Nijmegen wordt er een The Big Lebowski-café gebouwd met daghap, White Russians en een quiz.

Kinepolis pakt het groots aan in tien bioscopen met een BBB (Bier, Burgers en Blockbuster) en serveert aan elke bezoeker in ochtendjas een gratis biertje.

Voor alle activiteiten rond The Dude Day, klik hier >>>>

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


TornadoTubez© - stoere upgrade van de nostalgische blaaspijp
Sherlock Gnomes [verslag]
Share