Altijd lastig… kinderen op de achterbank bezighouden bij een wat langere rit. Ik ben benieuwd naar het boek “reis de wereld rond in spelletjes“. Zou het helpen om de tweeling te vermaken wanneer we naar Duitsland rijden?

Inhoud
Bekijk op bol.comReis al spelend de wereld rond van de jungle naar de Noordpool! Met dobbelstenen die je nooit verliest! De zelfklevende pionnen glijden niet weg. Handig in de auto, op de trein of in het vliegtuig! Vanaf 5 jaar. 2 tot 6 spelers.

Mening
Mijn tweeling heeft zelden ruzie, ook niet in de auto en ik realiseer me hoe heerlijk dat is. Wanneer ik dat vergelijk met mijn broertje en mij vroeger…. Maar toch is het fijn om wat dingen achter de hand te hebben bij lange autoritten. Luister-CD’s zijn fijn, maar het boek “reis de wereld rond in spelletjes” blijkt ook prima geschikt voor ‘achterbankvermaak‘!

Ik vind het een briljant concept: boekvorm, stevige dubbele pagina’s met spelborden, dobbelstenen die rond een as kunnen draaien en niet los zijn en fiches die goed verpakt meegenomen kunnen worden en op de oppervlakte van de spelborden blijven ‘kleven’. Het werkt allemaal naar behoren en de spelletjes zijn leuk, vindt mijn tweeling.

Kortom: aanrader! Zeker voor langere reizen, maar ook bijvoorbeeld wanneer je kindje ziek in bed ligt en een spelletje wil doen. Het boek is uitgegeven door Davidsfonds/Infodok, telt 10 “pagina’s” en is hier te bestellen >>>>>

Share