Guinness World Records 2019. In deze nieuwe editie staan weer verbluffende records van over de hele wereld, ook van Nederlandse recordhouders. Zo bouwde Luuk Broos een piramide van maar liefst 50.611 champagneglazen en breide een Nederlands team in de snelste tijd ooit een trui waarbij de tijd inging toen de wol nog op het schaap zat!

Verder in deze editie:

  • Grappige records: het grootste waterpistool en de langste pizza
  • Bizarre feiten: de langste benen en de kleinste levende hond
  • Nederlandse sporthelden: onder anderen Sven Kramer, Ireen Wüst en Bibian Mentel
  • Doe het zelf: vestig een wereldrecord!

Recensie
De Guinness World Records boeken staan ieder jaar op de verlanglijstjes van mijn kinderen. En jawel, ieder jaar brengt Sinterklaas er een uit Spanje mee. De Nederlandse editie natuurlijk, waar ook Nederlandse records in staan.

Ieder jaar ies het ‘vechten’ om wie hem als eerste mag bekijken. Gelukkig zijn er ook andere versies te verdelen, zoals de Gamers Edition. En de boeken blijven leuk om door te bladeren, dus de oudere edities worden ook nog regelmatig uit de kast gehaald.

Naast Wereldrecords uit de natuur, zijn er ook wereldrecords behaald door individuen. En die spreken me enorm aan. Iemand die een zo groot mogelijk origami beest vouwt, of iemand die een enorme verzameling badeendjes heeft. Dat zijn de records waarbij je zelf ook gaat nadenken over een eigen recordpoging.

En evenals ieder jaar, kom ik er bij het verschijnen van de nieuwe editie achter, dat ik nog geen record heb bereikt. Of het moet het aantal ‘wees-sokken’ in huis zijn….. Maar gelukkig, dit boek biedt weer een heleboel nieuwe inspiratie!

Guinness World Records 2019
Hardcover, 256 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share