Ik ben dol op wereldkaarten. Kan er eindeloos naar kijken, zoeken naar landen, rivieren, gebergten. Aanwijzen waar ik geweest ben en waar ik nog naar toe zou willen… Maar goed, een atlas komt meestal alleen tevoorschijn wanneer een van de kinderen een aardrijkskunde opdracht heeft.

Er zijn echter wereldkaarten op canvas doek. Een heleboel verschillende zelfs!

Er zijn meer dan 100 verschillende wereldkaarten. Traditionele kaarten, historische kaarten maar ook hele artistieke wereldkaarten en deze zijn er in verschillende maten. Kortom, voor ieder huis is er wel iets passends te vinden.

In mijn huis wilde ik graag een wereldkaart waarop de landen duidelijk afzonderlijk terug te vinden zijn. Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen weet hebben van de landen van de wereld. Waar de landen liggen waar ze op het nieuws over horen. En dus koos ik voor een prachtige, ‘oud aandoende’ wereldkaart. Op de foto van de bestelling zie je het kleinste formaat. Zelf koos ik voor het allergrootste, zodat de wereldkaart als een schilderij over zou komen.

Deze was eenvoudig te bestellen en kwam vlot binnen. Gelukkig goed ingepakt, want hij was groter dan ik had ingeschat. Echt een prima formaat om aan de muur te hangen. Zodra de nieuwe slaapkamer van mijn jongste zoon klaar is, krijgt deze wereldkaart op canvas een mooie plek boven zijn slaapbank. En tot die tijd geniet ik er nog van op mijn kantoor!

Share