Bob is een van de attracties in De Efteling waar ook kinderen van kunnen meegenieten. Hij gaat wel hard, maar niet “over de kop”. Helaas is hij regelmatig in onderhoud de laatste tijd, wat er toe heeft geleid dat zowel Efteling zelf als fans van de Efteling gingen nadenken over de toekomst van Bob….

Het lijkt erop dat Efteling een oplossing heeft gevonden om zowel de voorstanders (voor het behoud van de Bobbaan) als de tegenstanders (tijd voor iets nieuws) tevreden te houden….

Op de plaats van Bob, met behoud van een ‘beetje Bob’ zoals het stationsgebouw van de Bobbaan en de ‘Zwitserse sfeer’ komt een dubbele achtbaan. Een beetje zoals Joris en de Draak, maar dan speciaal voor kinderen vanaf 1 meter groot (vanaf een jaar of 4 dus).

De nieuwe achtbaan gaat Max & Moritz heten, naar een boek over twee kwajongens. Dit boek is al 1865 geschreven (en getekend) door Duitser Wilhelm Busch en wordt gezien als de voorloper van het stripverhaal.

De nieuwe kinderachtbaan hoort straks ook bij het Reizenrijk. Tot de bouw van de familie-achtbaan Max en Moritz blijft de Bob-baan open (mits er geen technische mankementen zijn uiteraard).

De bouw van de nieuwe Efteling attractie staat gepland voor september 2019. De verwachting is dat de nieuwe achtbaan in het voorjaar van 2020 geopend zal worden. We kijken er naar uit!

Share