Wie is Buzz Lightyear eigenlijk?

Binnenkort gaat de film Lightyear in première, een nieuwe Disney/Pixar productie die over het personage Buzz Lightyear gaat. Maar wie is Buzz Lightyear eigenlijk?

“To infinity and beyond!”

“Op naar de sterren, en daar voorbij” of in de Vlaamse versie: “Oneindig ver, en verder”. Dat is volgens mij de bekendste one-liner van Buzz Lightyear in de Toy Story films en in wat daarvan is afgeleid.

Speelgoed of held?

In de Toy Story films komt speelgoed tot leven. Maar het blijft speelgoed. Voor Buzz Lightyear is die grens niet duidelijk, hij is er van overtuigd een echte held te zijn. Laten we het in het midden houden en hem een speelgoed-held noemen, hopelijk is hij daarmee ook blij!

Buzz Aldrin

De naam heeft Buzz Lightyear te danken aan Buzz Aldrin. Deze ruimtevaarder is een van de weinige mensen die echt op de maan is geweest. Hoewel hij tot zijn verdriet zijn collega Armstrong voor moest laten gaan, was Buzz Aldrin de tweede man op de maan. En dat blijft bijzonder.

Lightyear

En nu is er een film gemaakt rondom het karakter Buzz Lightyear uit de eerdergenoemde Toy Story film. Onder de trailer vind je wat algemene informatie over Lightyear.

“Lightyear,” is een nieuwe film van Disney en Pixar. Het sci-fi actie-avontuur toont de oorspronkelijke ontstaansgeschiedenis van Buzz Lightyear -de held waarop de speelgoedfiguur is geïnspireerd – en introduceert de legendarische Space Ranger die al generaties lang fans weet te winnen.

De regie van “Lightyear” is in handen van Angus MacLane, Annie Award-winnaar, Pixar-animator, en co-regisseur van “Finding Dory” uit 2016 . Galyn Susman (“Toy Story That Time Forgot” short) is de producent.

Zoen

In de film Lightyear komt een zoen tussen twee vrouwen voor. Niets bijzonders dus, maar helaas voor de censuur in Amerika toch een onderwerp van gesprek. Hulde voor Disney en Pixar dat deze zoen toch te zien is.

Lightyear is vanaf 15 juni 2022 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Burgers Zoo - Ocean Bricks [verslag]
Lightyear Première verslag + film recensie
Share