Eens een keer een heel ander boek voor TrotseVaders.nl. Waarom? Gewoon, omdat het goed is om te kijken naar wat je zelf zou kunnen doen om duurzamer te kunnen wonen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee!

Eenvoudig duurzaam bouwen is een softcover boek van 135 pagina’s geschreven door Ing. Theo Smidt en Atty van de Brake. Het boek Eenvoudig duurzaam bouwen is geschreven voor de leek die een kavel heeft bemachtigd en daar graag een energieneutraal en duurzaam huis op wil (laten) bouwen. In het boek staan de belangrijkste duurzame keuzes logisch op een rijtje met voor- en nadelen. Hierdoor wordt keuzes maken eenvoudiger bij de start van het bouwproces.
Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Samenvatting
Je droomt al jaren over een duurzaam gebouwd energieneutraal huis. Je ziet het voor je. En nu ga je die droom waarmaken. Misschien heb je al een kavel op het oog. Of weet je al zeker welke regio (of land) favoriet is. Dan is nu het moment om de stap van droom naar bouwen te zetten. Superspannend want waar begin je?

Uniek energieneutraal bouwconcept zonder warmtepomp

In dit boek neemt adviseur duurzaam bouwen Ing. Theo Smidt je mee langs de belangrijkste stappen en keuzes. Heel handig, want zo vergeet je niets en ben je goed voorbereid tijdens het eerste gesprek met de architect.

Je staat stil bij de 6 duurzame keuzes van het Enadco-bouwconcept:

  • Kies (bij voorkeur) voor houtskeletbouw
  • Isoleer maximaal
  • Leg het hele dak vol met zonnepanelen (wek je eigen energie op)
  • Verwarm elektrisch
  • Bouw dampopen en ventileer goed
  • Houd het simpel

Dit unieke bouwconcept zonder warmtepomp biedt de garantie om met minimale installaties duurzaam, comfortabel en zeer energiezuinig te leven in jouw droomhuis. Dus waar wacht je nog op!

Eenvoudig duurzaam bouwen – het boek
Voor mij was dit een interessant boek. Helaas heb ik geen kavel waarop ik kan gaan bouwen, maar de schrijvers doen zichzelf tekort door te stellen dat dit boek alleen voor die doelgroep geschreven is! Ook wanneer je geïnteresserd bent in het aanpassen van je huidige woning, staat dit boek vol met goede tips.

Erg sterk vond ik de veelheid aan onderwerpen en de duidelijke uitleg van de voordelen en de nadelen. Dit maakt dat je zelf goed kunt nadenken over welke duurzame keuze het best bij jouw situatie past.

Mijn oudste zoon en ik zien het in ieder geval zitten om het tuinhuis de komende jaren op een duurzame manier aan te passen zodat het geschikt wordt voor bewoning en ook energieneutraal is. Met dank aan het boek Eenvoudig duurzaam bouwen.

Share