Het lijkt wel de titel van een Suske en Wiske verhaal: De Duivel en de Duistere Diepte. Het is echter een thriller met een historisch (Nederlands) tintje. De Duivel en de Duistere Diepte speelt zich af in de tijd van de VOC. Getipt door the Sunday Times en door vele andere gerenommeerde media, is het een boek wat de moeite waard is om te lezen.

De Duivel en de Duistere Diepte is uitgegeven als paperback van 544 pagina’s door uitgeverij The House of Books. Het is geschreven door Stuart Turton die eerder al De zevenvoudige dood van Evelyn Hardcastle schreef.

Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Inhoud
VOC-schip de Saerdam vaart uit naar Amsterdam met aan boord iemand die ten koste van alles wil voorkomen dat het schip zijn bestemming haalt

  1. De Saerdam, een Oost-Indiëvaarder van de VOC, vertrekt naar Amsterdam met behalve een vrachtruim vol specerijen, ook een aantal passagiers aan boord. Een van hen is detective Samuel Pipps, die in Amsterdam zal worden geëxecuteerd. Hij wordt vergezeld door zijn trouwe lijfwacht Arent Hayes, die vastbesloten is de onschuld van zijn kameraad te bewijzen. Onder de andere aanwezigen bevinden zich ook de gouverneur-generaal en zijn echtgenote, een vrouw met een geheim.

Wanneer het schip op het punt staat de haven van Batavia te verlaten, verschijnt er een onheilspellend symbool op het zeil. Al snel blijkt er geen zegen op de reis te rusten. Een dode leproos waart over het schip, de levende have sterft op raadselachtige wijze en een prediker voorspelt drie gruwelijke wonderen, met dramatische gevolgen. Tot overmaat van ramp klinkt in de nacht een duivelse stem.

Omdat Pipps opgesloten is, rust de taak om de Saerdam en haar opvarenden van de ondergang te redden op Arents schouders.

Share