De Middeleeuwen spreken tot de verbeelding van veel kinderen. Ridders, kastelen etc…. Maar wat komt er nog meer kijken bij een kasteel? Wie is er nodig om een kasteel te bouwen, wie moet het onderhouden, wie wonen er en wie werken er? Dat zie je allemaal in het prentenboek Aan het werk in het kasteel.

Inhoud
‘Aan het werk in het kasteel’ is een vrolijk prentenboek over de middeleeuwen waarin je van alles leert over belangrijke beroepen uit die tijd, van Rebecca Colby en Tom Froese. De vertaling, heerlijk op rijm, is van Bette Westera.

Wie werken er eigenlijk allemaal in het kasteel van de koning? Nou… het is best veel werk, voordat zo’n kasteel er eenmaal staat. En als het dan af is, zijn er nog steeds een heleboel mensen nodig! De metselaar, timmerman en smid zijn er maar druk mee. Op de binnenplaats lopen ridders en stalknechten rond. En binnen hebben de bakker, bediende en minstreel de hele dag genoeg te doen. En de koning zelf werkt natuurlijk ook.

In dit prentenboek komen allerlei middeleeuwse beroepen langs. Sommige zijn er niet meer, maar heel veel bestaan nog steeds! Een prentenboek over stoere ridders, maar ook over hele gewone bakkers.

Aan het werk in het Kasteel telt 32 pagina’s en is uitgegeven door uitgeverij Gottmer. Bekijk / bestel dit boek hier >>>>

Mening
ik vind dit een prachtig prentenboek, leuk voor kinderen om zelf in te kijken en vooral leuk om voor te lezen. Er is veel te zien en dus ook te leren. De tekeningen zijn prachtig en het is eens een andere insteek naast alle ‘ridderboeken´. Top!

Share