Dit zijn de voordelen van de PS5 en de XBox

Overweeg je om een PS5 of een XBox te kopen en ben je benieuwd wat de diverse voordelen van beide consoles zijn? Zowel de PS5 als de XBox hebben zeer mooie voordelen te bieden. Zo kun je via de PS5 een online playstation network card kopen en via een groot netwerk alle spellen spelen die je wilt en biedt XBox de mogelijkheid om speciale XBox kaarten te kopen om daarmee de allernieuwste spellen te spelen. In dit artikel gaan wij wat dieper in op de voordelen die zowel de PS5 als de XBox te bieden hebben. Lees snel verder en ontdek meer!

Voordelen PS5

De PS5 beschikt over een razendsnel ssd-opslaggeheugen. Dit betekent dat spellen al binnen enkele seconden zijn opgestart. Lang wachten op laadschermen is hiermee verleden tijd. Dit is niet alleen erg fijn, maar heeft ook nieuwe mogelijkheden voor games te bieden. De PS5 kan games afspelen op en 4K-resolutie met 60 beeldjes per seconde. Tot dusver was 30 beeldjes altijd de maatstaf voor spelcomputers. Het feit dat nu 60 beeldjes mogelijk is, zorgt ervoor dat de gameplay fijner is en de beelden vloeiender zijn.

Ook kun je via de PS5 snel games vinden in de Playstation Store en films opzoeken op geselecteerde streamingdiensten. Ook is het mogelijk om snel andere gamers te zoeken. Heb je een account voor Playstation Netwerk dan heb je toegang tot een speciale chillruimte voor jou en andere spelers. Hier kun je spelsessies plannen, content delen, samen gamen of bijpraten.

Voordelen XBox

Ook met de XBox zijn lange laadtijden voorgoed verleden tijd. Waar de XBOX One X nog wel wat tijd name om games in te laden, werkte de XBox Series X een stuk sneller. Hierdoor kun je gewoon lekker op de bank blijven zitten en meteen gaan gamen. Dat is toch wel erg prettig. Alle spellen die je hebt aangeschaft voor de Xbox One, mocht je deze hebben, worden automatisch overgezet naar de nieuwe XBox. Mocht je een favoriet spel hebben dat je op de XBox One speelde, dan kun je deze dus nog gewoon spelen.

De spellen op de XBox kennen ook verbeteringen in de gameplay, waarbij FPS en ray tracing wordt toegepast. Dit maakt dat spellen minder glitches hebben en sneller laden. Met speciale xbox kaarten is het ook mogelijk om te profiteren van een exclusieve omgeving binnen XBox. Zo kun je voor een XBox kaart de nieuwste games spelen en heb je de keuze uit een ruim aanbod. Je kunt er ook voor kiezen om voor een vast maandelijks bedrag de nieuwste games te spelen, maar mocht je hier kennis mee willen maken, dan is het kopen van XBox kaarten zeker een goed idee. Zeker als je graag veel verschillende spellen speelt.

Wist je dit al over de PS5 en de XBox?

Share