WarioWare: Get It Together! Is het nieuwste Wario spel van Nintendo, voor de Nintendo Switch. In het spel moet je korte minigames halen in een bepaalde tijd. Je krijgt meerdere personages. Er is veel te doen in het spel. In deze recensie gaan overal even kijken. 

Personages

Er zijn 20 personages in de game. Elk personage beweegt op een andere manier en doet andere dingen. Sommige personages horen bij elkaar. Als je dan met meer dan een persoon speelt. Ben je een van die twee. Vaak is het verschil dan naar links of rechts kunnen schieten. Mijn favoriete 5 personages zijn: Wario, Cricket, 18-Volt, Mantis en Pyoro.

Wario is natuurlijk het hoofdkarakter in het spel. Hij kan vliegen met zijn jetpack en valt links of recht aan, de richting ligt aan welke kant hij kijkt. 

Cricket is een leerling van Master Mantis. Hij kan heel hoog springen. Tot het plafond.

Een foto van Cricket

18-Volt is dol op retro games. Hij kan niet bewegen. Hij kan niet lopen. Hij schiet discs. In sommige levels zijn er ringen waar je op kan schieten. Dan wordt je naar die ring toegetrokken. Zo kan je je toch nog verplaatsen.

Mantis leert Cricket de vechtkunsten. Hij kan net zoals Cricket heel hoog springen. Het enige verschil is dat hij als hij het plafond raakt. Op het plafond kan lopen. Totdat je weer de grond raakt met het hoge springen. Dan kan je weer over de grond lopen. 

Pyoro is een hoofdkarakter uit een ander spel in Diamond City (dezelfde stad waar Wario zijn games maakt.) Hij kan rondlopen en zijn tong ver uitsteken. Zijn tong stuitert dan rond tegen de muren aan totdat die niet meer verder kan. Dan gaat de tong automatisch terug. Zijn tong kan ook vast aan ringen. Waardoor hij omhoog kan. 

Het verhaal

!!Spoiler alert voor het hele verhaal!!

Het verhaal is denk ik het grootste gedeelte van het spel. Je kan het alleen doen of met twee personen. 

Het verhaal is simpel. Wario heeft met zijn vrienden een spel gemaakt. Maar dan worden ze het spel in gezogen. Daar vinden ze heel veel spel bugs. De spel bugs zorgen ervoor dat het spel minder goed werkt. Wario gaat alle levels langs om de spel bugs te verslaan. Bij elk level krijg je een nieuw personage. Vaak mag je nog kiezen uit een paar extra karakters die ook meedoen.

Er zijn veel minigames per levels. Je krijgt dan maar een paar seconde om elke minigame te doen. Het is dus heel stressvol omdat je niet veel tijd hebt. Je wordt hierdoor langzaam ook beter in het spel. Elke minigame heeft ook varianten voor andere personages. Als je bijvoorbeeld bij een level naar de andere kant moet komen en je personage kan niet lopen. Dan zijn er ringen zodat ze toch kunnen bewegen. Dit maakt sommige levels soms wel moeilijker, maar kan je elk personage kiezen.

NB Voor de multiplayerstand heb je één compatibele controller per speler nodig. Om online te spelen heb je een internetverbinding en een betaald online lidmaatschap nodig

Als je lang vastzit op een level weet je na een tijdje al vrij snel wat je moet doen om de minigame te halen. Daardoor voelt het nooit onmogelijk. Het kan soms oneerlijk voelen omdat je niet veel tijd hebt om er achter te komen wat je moet doen. Maar het is vaak na een tijdje wel duidelijk. Dan kan je dus sneller de minigame doen.

Je krijgt vaak een paar levens per level. Op het einde van een leven krijg je de laatste minigame. Die is vaak wat groter en met geen of meer tijd dan de snelle minigames. Als je de laatste minigame hebt gehaald kan je door naar het volgende level. Elk level ziet er speciaal uit. Vaak heeft het te maken met het nieuwe personage dat je ontgrendelt bij het level. Als je elk level in een wereld hebt gehaald krijg je nog een remix level. Dit level heeft alle levels uit de vorige levels van die wereld. Die heeft niet een grote laatste minigame. Als je de remix level hebt gehaald mag je door naar de volgende wereld.

Als je alle levels hebt gehaald en door alle werelden bent, kom je erachter wie je het spel in hebt gezogen. De ontwikkelaar. Hij waakt over de game. Hij zoog iedereen erin om de spel bugs te verslaan. Nu dat klaar is mag iedereen weer weg.

Ik dacht dat dat het einde was van het spel. Maar ik had dat fout. Nadat iedereen het spel uit is beseffen ze dat er nog drie spelers in het spel zitten. Ze gaan terug het spel in om ze te zoeken. De laatste drie personages zitten in drie verschillende gebouwen. In elk gebouw zit een personage. Die ontgrendel je aan het begin van het level. Daarna moet je met de lift omhoog naar het bovenste verdieping. Je gaat steeds een verdieping omhoog per minigame die je doet.

WarioWare Get It Together is geschikt voor iedereen vanaf 7 jaar.

Deze Nintendo Switch game bekijk / bestel je hier >>>>

De minigames zijn een mix van alle vorige minigames die je gedaan hebt. Daar is een groot monster die elke keer als je op het hoogste verdieping een schat laat vallen. Elk gebouw krijgt minder levels maar je moet dan sneller zijn of je mag het minder vaak fout doen.

Met de drie schatten kan je een gouden gieter maken, daarmee wordt er een grote, hoge plant gemaakt. Daar zit het echte laatste level. Je vecht tegen het grote monster. Elke personage moet de ogen van het monster prikken in een speciaal gemaakte minigame voor elk personage. Je hebt maar een leven dus bij elke fout moet je opnieuw beginnen.

Als je het grote monster hebt verslagen kom je erachter wie hier achter zat. De vogel Pyoro. Pyoro is van een ander spel. Pyoro wou graag spelen met Wario en zijn vrienden en deed daarom alsof hij een monster was. 

Ik vind het verhaal leuk. Het enige nadeel is dat het kort is. In minder dan drie uur heb je het verhaal al uit gespeeld. Ik vind het wel leuk dat je je eigen records per levels kan verbreken. Op het begin is je eindscore alle levels + het laatste level. Maar als je terug gaat naar dat level is het laatste level er niet meer. En kan je oneindig door gaan. Het gaat wel steeds sneller. Daardoor kan je proberen steeds meer levels te halen en dus steeds een hogere score krijgen. Ik denk dat het verhaal dus heel leuk is. 

Een foto van de ontwikkelaar

Wariopedie

De wariopedie is een plek waar je levels kan spelen en oefenen. Je speelt steeds één level per keer. Je krijgt hier 4 levens voor. Er is een tijdslimiet maar die gaat niet sneller. Er zijn wel verschillende moeilijkheden van het level zelf. Hier kun je dus per individueel leven een hoge score zetten of oefenen met de levels. 

Personages

Bij personages zijn er drie dingen: Relaxruimte, boetiek en speelgegevens. 

Bij relaxruimte kan elk karakter bekijken. Je kan dan een korte beschrijving lezen en de besturing opnieuw oefenen. Je kan ook de kleuren van je personage aanpassen. Je kan ook prijzen geven. Die prijzen kan je krijgen in de boetiek. 

De boetiek is een plek waar je prijzen kan kopen. Je krijgt munten als je levels haalt of speelt. Daar kan je prijzen kopen. Je kan prijzen kopen die eens in de zoveel tijd veranderen en je kan de kavelmaat doen. Daar kan je een willekeurige prijs krijgen. Deze prijzen kan je geven aan karakters om hun level omhoog te doen. 

Bij speelgegevens kan je kijken naar de gegevens van elk karakter. Bijvoorbeeld hoe vaak je hebt gewonnen met elk karakter. Je kan ook het aantal keer gespeeld zien, het overwinnings percentage en het niveau van de karakters.

Pyoro, een van de spelers die je kan spelen in WarioWare.

Megamix

Bij Megamix zijn er verschillende nieuwe minigames waar je enige doel is een zo hoog mogelijke score te krijgen. Er zijn 1 speler spellen en spellen die je alleen kan doen met meer spelers. Mijn favoriete game mode is: Oneindig gevecht. Het is een 1 speler level waar je moet vechten tegen andere personages uit het spel. Je hebt maar een beperkt aantal hp. Het spel eindigt als je geen hp meer over hebt. Soms zijn er ook boss fights. Die kosten meer tijd om dood te maken en is daardoor moeilijker. Daar krijg je een beetje hp van terug.

Wario-beker

Bij Wario-beker komt er elke week een nieuwe uitdaging. Bij een uitdaging moet je 15 minigames doen. Je doel is een zo laag mogelijke tijd te krijgen. Hoe sneller je bent hoe lager het is. Als je een minigame niet op tijd haalt gaat er tijd bij. Het is ook willekeurig hoe moeilijk elke minigame is en hoe snel je moet zijn voor elke minigame. Dit heeft ook invloed op de eindtijd. Als je Nintendo Online hebt kan je je tijd online delen om te kijken waar je staat in een ranglijst. Anders is je doel om in een week een zo goed mogelijke score te halen.

Missies

Missies zijn de prestaties die je kan doen in het spel. Er zijn heel veel missies. Als je er een haalt krijg je als beloning munten. Er staat altijd een korte beschrijving bij elke missie zodat je weet wat je moet doen. Deze missies haal je door speciale dingen te doen in oudere levels in verhaal, megamix of de Wario-beker. 

Dit is alles wat je kan doen in de nieuwe Wario game. Ik denk dat het een heel leuk spel is waar veel te doen is. De animatie vind ik leuk en speciaal. Het is ook leuk om te doen met vrienden of familie. Je kan dan met twee controllers spelen of lokaal spelen. Daarvoor heb je twee Switches nodig en twee mensen die het spel hebben. Een nadeel is alleen dat je niet online met je vrienden kan spelen. Ik denk dat dit spel zeker een aanrader is. 

Share