Hoe je het ook went of keert; een zoon is de droom van alle vaders. Je ziet jezelf al staan op een druilerige zaterdagochtend langs de lijn, samen met andere vaders jullie voetbaltalenten naar voren schreeuwen en toejuichen en onder het genot van een biertje de wedstrijd evalueren.

Dochter
boek dochters; een handleiding voor vadersNa negen maanden wachten is het dan eindelijk zo ver, de bevalling. Natuurlijk heb je jezelf voor gehouden dat het ook een meisje kan worden, alles kan. Maar als het dan eindelijk zover is, dan is het toch wel een jongen dat kan niet anders. “Gefeliciteerd met jullie gezonde dochter” hoor je de verloskundige zeggen. Dol gelukkig ben je, belangrijkste is dat je kind gezond is; alles er op en er aan.

Eerste jaren
De eerste pakweg 2 jaar van je dochter zijn nog goed te doen. Een jongen-baby piest, poept, eet en slaapt hetzelfde als de meisje versie. Maar daarna begint het. Je dochter krijgt een fascinatie voor de kleur roze en alles wat te maken heeft met prinsesjes, prinsen en kopjes thee zetten. Daar gaat je droom; niet langs de lijn, niet samen naar je favoriete voetbalclub of ‘Stoere jongens’ dingen doen. De komende jaren zit je vast aan prinsesje spelen, kettingen maken en samen als Assepoester en de prins dansen.

Dochters: handboek voor vaders
Gelukkig is er voor alle vaders met een dochter het uitermate interessante en handige boekje Dochters, handleiding voor vaders uitgegeven. In dit boekje staat helder en duidelijk beschreven hoe het meisjesbrein werkt, een workshop ‘Nee’ zeggen en de invloed van de vader op het leven van hun dochters.

Een absolute aanrader voor vaders met een of meerdere dochters!

lees meer:
Mannen zijn het liefst 20’er
Voetbal is voor meisjes

Share