Het kon natuurlijk niet uitblijven: TrotseVaders.nl is genomineerd voor een prijs en wel de Moderne Man Prijs. Women Inc heeft in opdracht van het ministerie van OCW 50 mannen, bedrijven en instellingen opgezocht die zich op een of andere manier inzetten of aandacht besteden aan vaders die werk en zorg voor de kids proberen te combineren.

Op zondag 21 juni, oftewel op vaderdag, organiseert WOMEN Inc. in opdracht van minister Plasterk van Emancipatie de uitreiking van de Moderne Man Prijs. Deze prijs bestaat uit drie categorieën en is bestemd voor:
1. een man die in zijn eigen leven baanbrekend is ten opzichte van de werk – zorg combinatie,
2. een bedrijf dat baanbrekend is ten opzichte van werk – zorg mogelijkheden voor haar medewerkers,
3. een organisatie die baanbrekend is in het maatschappelijke debat rondom de emancipatie van het ouderschap.

Professionele jury
Een professionele vakjury wijst uit alle inzendingen drie prijswinnaars aan. De jury bestaat uit: Alexander Rinnooy Kan (voorzitter SER), Roos Wouters (Publicist en schrijver), Loek Hermans (voorzitter MKB), Pauline van der Meer Mohr (directeur Amstelbridge Groep) en Remy Bonyasky (NK Freefight).

Minister Plasterk reikt op 21 juni in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de prijs uit. Humberto Tan is de dagvoorzitter. De drie winnaars worden voor een jaar ‘ambassadeur’ van de Moderne Man Prijs en dienen als voorbeeld voor vele anderen.

TrotseVaders.nl zal bij deze uitreiking aanwezig zijn en live verslag doen via Twitter, te volgen op onze site of voeg @rikkardinho toe aan je Twitteraccount!

Lees meer:
Zijn Nederlandse mannen ook moderne vaders?
militaire vaders met baby’s gaan niet op missie
Gamen doe je met het hele gezin

Share