agostino TrainiDe koning en de koningin vinden het leven maar saai. De laatste draak is gedood, de monsters zijn verdwenen en er zijn geen avonturen meer om te beleven. In de supermarkt maakt de koning een oude vrouw boos. Dit oude vrouwtje blijkt een nare heks te zijn die daarop een vloek over de koning, de koningin en zijn hele hofhouding uitspreekt. Iedereen wordt zo klein als een colablikje. Deze situatie levert nieuwe avonturen en gevaren op. Hoe overleef je als je zo klein bent en je woont in een enorm kasteel en wat gebeurt er als alle vogels, vlinders en insecten opeens grote monsters lijken te zijn. En dan hebben we het nog niet eens over de kasteel kat, Tijger. Hoe de koning, de koningin en hun hofhouding zich hieruit redden wordt verteld in het boek De kleine Ridders van uitgeverij Tutti.

Tweetalig
Net als meerdere boeken van uitgeverij Tutti, is het leesboek De kleine Ridders in twee talen geschreven. In dit geval Engels en Nederlands. Verschillende woorden uit de Nederlandse en Engelse tekst worden aan elkaar gekoppeld, zodat je deze gemakkelijk kan leren. Het boek is geschreven als voorleesboek voor kinderen vanaf 5 jaar en om zelf te lezen vanaf 8 jaar.

Recensie
De kleine Ridders is een grappig verhaal waaruit naar voren komt dat een leven zonder uitdaging en of gevaar erg saai kan zijn. Maar ook dat vriendschappen met de bewoners van de omgeving om ons heen waardevol kan zijn. Jammer dat af en toe de zinnen onnodig lang zijn en daardoor soms twee keer (voor)gelezen moeten worden voordat goed duidelijk is wat er staat. Dit kinderboek is wel erg leuk voor kinderen die tweetalig zijn en voor als je kind op een leuke manier Engels wilt lezen, leren en oefenen.

De kleine ridders – Agostino Traini
Kinderboek, hardcover, 48 pagina’s, Tutti
Bestel dit boek via Bol.com>>
Bestel dit boek via de webshop van TrotseMoeders.nl>>

Lees meer:
Ridder Roderick & Ridder Roeland
Hoe word je een piraat
De avonturen van Pim & Pom

Share