toon tellegenJozef vindt zijn vader heel bijzonder. Hij is de grootste, de sterkste en de liefste papa die bestaat. Jozef zijn vader zorgt voor hem, neemt hem in bescherming en kan alles. Maar soms is vader verdwenen; voor korte of langere tijd. Jozef mist hem dan, maar weet ook dat zijn vader altijd weer terug komt.

Recensie
Mijn Vader
is een boek waarin de ervaringen van Jozef zeer beeldend omschreven worden vanuit het gezichtspunt van een kind. De verhalen zijn voor kinderen zelf goed leesbaar vanaf 8 jaar. Natuurlijk kunnen de stukjes voor jongere kinderen voorgelezen worden. De verhalen zijn fantasierijk en om die reden voor kinderen, die vaak nog een rijke fantasie hebben, erg leuk. Maar, deze fantasie heb je als ouder soms echt wel nodig om te kunnen begrijpen wat Jozef zijn ervaringen willen zeggen. Wellicht dat kinderen ons ouders daarbij kunnen helpen.

Mijn Vader – Toon Tellegen
Kinderboek, hardcover, 86 pagina’s, Querido
Bestel dit boek via Bol.com>>

Share