het oranje wk-boekVan het verloren eerste WK-optreden tegen Zwitserland, Milaan 1934, toen een droom (‘We gaan naar Rome’) in duigen viel toen met de verloren ‘smerige’ achtste finale tegen Portugal tijden het WK 2006. In Het Oranje WK-boek vertelt Zeger van Herwaarden het intrigerende verhaal van het Nederlands elftal en het Wereldkampioenschap voetbal.

Dit verhaal bestaat maar ten dele uit dramatische dieptepunten zoals in Milaan en Nürnberg. De geschiedenis van het Oranjevoetbal, zeker vanaf de jaren zeventig, staat bol van de glorieuze momenten. Niet voor niets is Briljant Orange een internationaal met ontzeg gebezigde term. Het Oranje WK-boek omvat het complete tachtigjarige verhaal samen in één boek.

Recensie
Het boek Het Oranje WK-boek is een MUST als je van voetbal houdt. Belangrijke momenten van zowel voor als achter de schermen komen aan bod. En niet op een droge feitjes manier, maar alles wordt levendig beschreven in verhaal vorm. Dit boek geeft een prachtige afspiegeling van de geschiedenis en de voetbalcultuur weer die leuk blijft om te lezen. Of dit nou van voren naar achter is of als je ergens middenin gewoon begint te lezen.

Het Oranje WK-boek is nu natuurlijk extra leuk om tijdens het WK te lezen, maar kan makkelijk het hele jaar gelezen worden. Het is gewoon een stukje geschiedenis dat als een roman wegleest. Een aanrader, zeker voor aankomende Vaderdag!

Het Oranje WK-boek – Zeger van Herwaarden
Non-fictie, hardcover, 589 pagina’s, Arbeiderspers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Klaar voor de Oranje wedstrijd?
Zo leer je voetbal
Voetbal is voor meisjes

Share