RKK brengt een junior variant van het programma The Passion uit wat te zien zal zijn op Zapp en Nederland 1. Tijdens Pasen wordt er op Zapp en Nederland 1 een modernere vertelling van het paasverhaal getekend door de zandtovenaar Gert van der Vijver. Hij strooit, gooit en schuift met zand en zo ontstaat er een lopend verhaal over de opstanding van Jezus.

Een aantal bekende Nederlanders spelen de hoofdrol in het verhaal zoals Charly Luske als Jezus, Jim Bakkum als Judas en Hind als moeder Maria.

Hoofd van Vertalen & Bijbel gebruik Rieuwerd Buitenwerf zegt: ‘Door de zandtovenaar wordt het kernverhaal uit de Bijbel op een aansprekende manier onder de aandacht van het hele gezin gebracht. Wij zijn heel enthousiast over deze bijzondere vertelling van het centrale deel uit de Bijbel.’

Pasen met de Zandtovenaar wordt tijdens Pasen maar liefst 3 keer uitgezonden:
Op Stille Zaterdag 7 april om 17.09 uur op Zapp.
Herhaling op Eerste Paasdag 8 april om 14.55 uur op Zapp.
Herhaling op Tweede Paasdag 9 april om 07.40 uur op Nederland 1.

Pasen met de Zandtovenaar is geproduceerd door The Media Brothers en mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap. Deze uitzending is gemaakt in opdracht van RKK Jeugd.

Share