52% van de jonge kids op Hyves

Meer dan de helft van de kinderen tussen de 4 jaar en de 12 jaar zijn actief op Hyves. Ondertussen heeft ook al 11% van deze groep kinderen een Facebook account. Tegelijkertijd blijkt dat 30% van de ouders van deze kinderen zelf niet actief zijn op Social Media. Zij kunnen hun kind dus eigenlijk niet goed beschermen tegen negatieve uitlatingen, “vreemde” vrienden en andere gevaren van Social Media. Dit blijkt uit een onderzoek dat onder 1.700 ouders en 900 kinderen tussen de 4 jaar en 12 jaar door Blink Uitgevers is gedaan.

Om berichten op Hyves te kunnen lezen moet je een account hebben. Als je als ouder zelf geen account hebt of de inloggegevens van het account van je kind niet hebt, dan kan je niet achterhalen met wie hun kind aan het chatten of krabbelen is. Maar ook niet waar deze gesprekken over gaan en welke linken deze jonge kinderen te zien krijgen via hun vrienden. Het kan natuurlijk gewoon gezellig kletsen met vriendjes zijn, maar het kunnen ook verkeerde dingen met verkeerde “vrienden” zijn.

Gamen
Het blijkt dat vooral de jongere kinderen de computer vooral gebruiken voor het spelen van spelletjes en games. Maar liefst 93% alle kinderen tussen de 4 jaar en 12 jaar is op de computer aan het gamen. 61% zoekt vooral informatie op de computer en 39% is juist veel aan het chatten. Wat niemand zal verbazen, is dat vooral de Tablets nu gebruikt worden door de kinderen. ‘Vooral om spelletjes erop te spelen en dan vooral door de kinderen’, aldus Castelein.

Redactie (708 Posts)

Alle onder redactie geplaatste artikelen vallen onder de eindverantwoordelijkheid van de uitgever van TrotseVaders. Heb je een interessant onderwerp voor onze website, neem dan contact op via redactie@trotsevaders.nl


Zomerkamp voor kids met overgewicht
Het kindje veilig laten zwemmen met de Swimtrainer
Share