Alweer de 7e editie van de Buitenspeeldag wordt gehouden op woensdag 13 juni aanstaande. Ook dit jaar wordt er weer een grote Buitenspeeldag georganiseerd in vele gemeentes in Nederland. Nickelodeon gaat, zoals elk jaar, ook deze dag van 13:00 tot 17:00 op zwart. Er zijn dan geen tv uitzendingen en de internet website gaat die dag ook op offline. Hierdoor hopen zij kinderen aan te moedigen om naar buiten te gaan en lekker te spelen.

Onwijs veel gemeentes in Nederland willen meedoen aan de buitenspeeldag, dus als jou gemeente nog niet mee doet, geef ze dan zelf of op kom met een leuk idee. De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Jantje Beton, Veilig Verkeer Nederland (VVN), Scouting Nederland en Nickelodeon. Op deze manier proberen de organisaties kinderen in Nederland te stimuleren om buiten te spelen. En te zorgen dat ze het leuker gaan vinden dan binnen achter de TV of de computer te hangen.

Buitenspelen is heel belangrijk in het leven van kinderen, want buiten maak je de meeste dingen mee. Je leert vriendjes kennen en vrienden maken en buiten kan je rennen waar je wilt en je zelf vrij voelen. Uit onderzoek is gebleken dat buitenspelen goed is voor kinderen. Hoe meer kinderen er buiten spelen dan is het logisch dat ze natuurlijk veel meer aan het bewegen zijn, dus dan is het logisch dat het overgewicht natuurlijk af neemt! Ook bevordert buitenspelen de sociale ontwikkeling. En hoe meer vriendjes, hoe vaker jou kind buiten gaat spelen, hoe meer hij buiten speelt, hoe meer hij afvalt. Dus de Buitenspeeldag helpt met onwijs veel dingen mee!

Share