De combinatie van het vaderschap en werk, kan natuurlijk erg druk zijn. Als papa zijnde is het dus ook heel belangrijk om geregeld te ontspannen. Dit kan met betrekking tot je werk natuurlijk met een goed bedrijfsuitje. Informeer bijvoorbeeld bij de office manager wanneer het weer tijd is voor een bedrijfsuitje, want wie weet ligt er binnenkort wel een tof bedrijfsuitje op de loer! Daarnaast kun je zelf ook toffe uitjes organiseren met bijvoorbeeld je partner, vrienden of je kinderen. Hieronder hebben wij 5 toffe uitjes op een rijtje om eens lekker even te ontspannen.

Tip 1 – Plan een romantisch weekend in met je partner
Soms kan het door de drukte van het ouderschap en werk er zomaar bij inschieten om tijd voor elkaar vrij te maken, maar dit is natuurlijk wel heel belangrijk. Verras je partner dus eens met een tof weekendje weg. Kijk of je een leuk hotel kan vinden en kies een mooie kustplaats uit of ga juist voor een mooi hotel in de natuur. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om een romantisch weekend weg te gaan in eigen land. Opa en/of oma willen misschien wel een nachtje (of twee) oppassen op de kinderen.

Tip 2 – Organiseer een heerlijke barbeque
Het lekkere weer komt er zo langzaamaan alweer aan en wat is er leuker dat met dat heerlijke weer een toffe barbeque te organiseren. Kijk eens of je bij de slager een goed stuk vlees kan halen en ga experimenteren met gave barbeque accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van slow cooking op de barbeque. Laat je vlees de hele middag zachtjes garen op de barbeque en geniet ‘s avonds van een heerlijk mals stuk vlees. Terwijl je aan het cuen bent, kun je heerlijk ontspannen in de zon met een lekker biertje.

Tip 3 – Ga er op uit met het gezin!
Kijk eens in de omgeving of er leuke activiteiten te ondernemen zijn met het gezin. Wie weet is er wel een leuke kinderboerderij, grote speeltuin of leuk klimpark in de buurt. Afhankelijk natuurlijk van hoe oud je kinderen zijn. Je kunt ook een tof voetbaltoernooi organiseren met de buurtkinderen of met je gezin lekker een dagje naar het strand gaan. Laat de kinderen een actieve middag beleven, dan gaan ze s’avonds lekker vroeg slapen en kun jij (samen met je partner) nog even ontspannen als de kinderen op bed liggen.

Tip 4 – Eten buiten de deur
Ga weer eens een keertje lekker eten buiten de deur. Ga op het terras een hapje eten of neem zelf een lekkere maaltijd mee naar een park in de buurt. Als je ontspanning haalt uit koken, ga dan vooral zelf aan de slag. Je hoeft namelijk zeker niet uit eten, als jullie maar buiten het huis eten voor de verandering. Doordat je in een andere omgeving geniet je extra van een lekkere maaltijd en kun je echt even ontspannen. Wanneer je in het park bent, kunnen de kinderen samen een balspelletje doen, terwijl jij en je partner op een picknickkleed kunnen kletsen. Ideale combinatie toch?

Tip 5 – Een echte mannendag
Lachen met vrienden zorgt voor ontspanning en wat is er dan leuker dan een echte mannendag. Deze tip kun je combineren met de eerste tip door een heerlijke barbeque te organiseren, maar je kunt er ook voor kiezen om met z’n allen een activiteit te ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een middag paintballen of speciaalbier proeverij. Welke activiteit je ook gaat ondernemen met je vrienden, een middag lachen staat gegarandeerd aan ontspanning.

Hopelijk helpen bovenstaande tips om jou als vader te helpen ontspannen. Plan ze dan ook niet allemaal in één maand in, maar verspreid ze over een aantal maanden. Hierdoor heb je elke keer wat leuks om naar uit te kijken.

Share