In het kort: Expeditie 4/5 dagen verblijf Archeon:
Spectaculair 4 of 5 daags verblijf in Archeon in een ruime vierpersoons lodgetent. Ontdek en beleef de geschiedenis met Jagers, Romeinen en middeleeuwers. Top vakantie: alles is verzorgd incl. dagelijks ontbijt, 2x diner, ravotten in de speeltuin of ontdek het Romeinse zwembad. 

Expeditie Archeon is een verblijf van meerdere dagen in een van de leukste omgevingen die ons land te bieden heeft: Archeon. En niet, zoals mijn kinderen eerst dachten, in een zelfgebouwd lemen hutje, maar in een tent met goede bedden, prettige zitplaatsen, een kookhoek en een terras. Luxe dus, te midden van de sfeer uit eerdere tijden.

Ik ben wel eens met de kinderen een dagje naar Archeon geweest. Het goot de hele dag en meestal is dat wel een reden om een dag in te korten, maar het was er zo leuk en interessant dat we tot sluitingstijd gebleven zijn.

Voor kinderen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis, gaat er een wereld open. Een hele toegankelijke wereld waar je je in de tijd van de boeren en de jagers waant. Waar je kunt zien hoe ze woonden en werkten. En waar ook de Romeinse tijd een plaats heeft (daar zijn we tijdens ons één-daagse bezoek niet eens aan toe gekomen….). Ook de Vikingen en de Middeleeuwen krijgen aandacht. Kortom: ook 4-5 dagen zullen te kort blijken, zeker wanneer je ook speeltuinen en zwembad meerekent!

Er zijn nu mogelijkheden om met het gezin een aantal dagen echt IN Archeon te verblijven. Lees er meer over op archeon.nl <klik hier> en kijk snel welke mogelijkheden nog te boeken zijn voor een onvergetelijk verblijf!

Algemeen:
Een avontuurlijke vakantie beleef je op Archeon. De Archeotolken, onze bewoners, nemen je mee op deze expeditietocht maar je gaat natuurlijk ook zelf op onderzoek uit om de wereld van de geschiedenis te ontdekken. ’s Ochtends ga je samen met een Archeotolk eieren zoeken bij de kippen voor een heerlijk ontbijtje.

Na het ontbijt is er van alles te beleven! Je kunt meedoen met de rondleidingen en activiteiten op het dagprogramma of sluit je aan bij een van de bijzondere workshops; prehistorisch koken, prehistorische kleding maken van brandnetels, kom mozaïeken bij de Romeinen of laat je haar door de Romeinen op Romeinse wijze invlechten, mandenvlechten bij de middeleeuwse mandenmaker, middeleeuwse kruidenspeurtocht in de Kloostertuin of maak middeleeuwse muziek op de dam. Aan het einde van de dag kun je nog lekker zwemmen in het Romeins zwembad en ’s avond worden er verhalen van vroeger verteld rondom een zelfgemaakt kampvuur.

Je verblijft in de vernieuwde en luxe vierpersoons lodge op “Expeditie Archeon”, gelegen direct naast de jagers-verzamelaars en de middeleeuwen en is inclusief heerlijk ontbijt en twee keer een diner! 

Share