Skiën in Oostenrijk niet alleen voor volwassenen een leuke besteding van de vakantie. Ook voor kinderen is er veel te beleven in de sneeuw. Het is niet per se noodzakelijk om voor de vakantie thuis al te leren skiën. Er zijn genoeg mogelijkheden om de kinderen in de bergen skiles te geven, bijvoorbeeld in een speciale skiklas voor kinderen. Vaak leren ze dit zelfs nog sneller dan volwassenen. Kinderen hoeven echter niet de hele vakantie op de ski’s te staan. Naast skiën zijn er genoeg andere activiteiten voor kinderen te verzinnen tijdens de wintersport.

Spelen in de sneeuw
Tijdens een wintersportvakantie zijn er veel activiteiten te bedenken die kindvriendlijk zijn. Is skiën geen optie omdat de kinderen daar nog te klein voor zijn, dan is het ook mogelijk om met de kinderen te spelen in de sneeuw. Voor veel kinderen is de hoeveelheid sneeuw die in een wintersportgebied ligt een hele nieuwe ervaring en ze zullen zich hier dan ook uitstekend mee kunnen vermaken. Ze kunnen bijvoorbeeld gaan sleeën en of een sneeuwpop maken. Ook een echt sneeuwballengevecht kan zorgen voor veel plezier bij de kinderen. Zolang ze voldoende warm aangekleed zijn kunnen ze zich hier waarschijnlijk de hele dag mee vermaken.

Rodelen
Voor wat oudere kinderen, die niet de hele dag op de ski’s willen staan, is rodelen ook een leuke activiteit. Bij een echte wintersportvakantie hoort nu eenmaal leuke rodelpartijen. Hierbij ga je op een slee via een geprepareerde baan de besneeuwde berg af. Er zijn rodelbanen waar sleetjes aanwezig zijn, maar ook plaatsen waar je hier zelf voor kunt zorgen. Deze banen zijn spannend voor de kinderen en er zijn veel wintersportgebieden waar een rodelbaan te vinden is. Ondanks de snelheid is rodelen een activiteit die ook zeker geschikt is voor kinderen. Ook voor de ouders is het echter een erg leuke activiteit die je zeker een keer meegemaakt moet hebben.

Share