Screenshot 2014-06-02 at 10.19.22De polsstok van Louis van Gaal, de hondenlul van Piet Romeijn, het rolfluitje van Barry Hughes, de paal van Rob Rensenbrink, de tatoeages van Wesley Sneijder, de kopbal van Beb Bakhuys, het atoombomincident en de Oranje-koorts: Koning Voetbal biedt een unieke kijk op onze nationale voetbalwereld.

Recensie

Dit is niet zomaar een boek over voetbal. Het is een compleet naslagwerk over de meest uiteenlopende onderwerpen die met voetbal te maken hebben. Van voetballers en scheidsrechters, tot clubs en uitdrukkingen.

Het boek staat vol informatie, kort en duidelijke beschreven en er staan talloze originele foto’s in. Ook leuk zijn de lijstjes, zoals de top 10 van bijnamen van trainers en de 10 kleinste voetballers.

Een must-have voor alle voetbalfans, maar ook een boeiend boek voor mensen die meer over voetbal willen weten.

Koning Voetbal
Een lexicon van het Nederlandse voetbal
Paul Onkenhout – Dick Sintenie – Erwin Struis
Paperback, 320 pagina’s, uitgeverij Nieuw Amsterdam
Bestel dit boek hier >>>>

Screenshot 2014-06-02 at 12.41.28

Share