Baantjer no. 84 is uit! Weer een mooie prestatie van Peter Römer

Boek:
Appie Baantjes/Peter Römer
Price:
€10,50

Reviewed by:
Rating:
4
On 26 mei 2019
Last modified:26 mei 2019

Summary:

Onderhoudend en vlot lezende pretentieloze maar wederom verrassende verhaal over de Amsterdamse Rechercheur De Cock. Zeer aanbevolen als ontspannende vakantie literatuur.

Gelukkig op tijd voor het nieuwe vakantieseizoen is een nieuw moord mysterie met de rechercheur De Cock (van cee-oo-cee-kaa), Vledder en de Keizer opgelost. ‘De Cock en de Zwart Weduwe’. Een – natuurlijk in Amsterdam afspelend – drama rond een oud-collega van De Cock. Met in de hoofdrol dit keer uitdrukkelijk Vledder, die toch weer zijn meerdere moet herkennen in de oude, ervaren leermeester.

Alle ingrediënten voor een leuk en verrassend verhaal zijn in deze 84 editie van Baantjer aanwezig. Dat wil zeggen de zeer herkenbare elementen: Commissaris Buitendam, die van hoger hand het onderzoek naar de dood van een oud-collega van Baantje laat stop zetten, Baantjer die desondanks de zaak niet loslaat, Vledder die als dekmantel voor zijn onderzoek wordt gebruikt en de schrijver Peter Römer het in het begin van het boek de lezer ongegeneerd op het verkeerde been zet.

Laten we het plot voor de fanatieke Baantjer lezers hier niet uit de doeken doen en iedereen aanbevelen het gevoeg weer als ontspanning te kopen, cadeau te geven en te lezen. Rest mij wederom uit te spreken dat het toch echt heel knap is van Peter Römer dat hij de Amsterdamse sfeer en stijl van de oorspronkelijke schrijver Appie Baantjer zo weet te benaderen.Top.

Onderhoudend en vlot lezende pretentieloze maar wederom verrassende verhaal over de Amsterdamse Rechercheur De Cock. Zeer aanbevolen als ontspannende vakantie literatuur.

Dick Ahles (89 Posts)

Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis in Hilversum, getrouwd met de liefste en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.


Nieuwe Attracties in Avonturenpark Hellendoorn: Baba's Ruimtereis en Fort Knalkruit! [verslag van een bezoek]
Wat Beren Leren: Fitness & Communicatie - berenweetjes!
Share