De zwarte Weduwe Baantjer 84

Gelukkig op tijd voor het nieuwe vakantieseizoen is een nieuw moord mysterie met de rechercheur De Cock (van cee-oo-cee-kaa), Vledder en de Keizer opgelost. ‘De Cock en de Zwart Weduwe’. Een – natuurlijk in Amsterdam afspelend – drama rond een oud-collega van De Cock. Met in de hoofdrol dit keer uitdrukkelijk Vledder, die toch weer zijn meerdere moet herkennen in de oude, ervaren leermeester.

Alle ingrediënten voor een leuk en verrassend verhaal zijn in deze 84 editie van Baantjer aanwezig. Dat wil zeggen de zeer herkenbare elementen: Commissaris Buitendam, die van hoger hand het onderzoek naar de dood van een oud-collega van Baantje laat stop zetten, Baantjer die desondanks de zaak niet loslaat, Vledder die als dekmantel voor zijn onderzoek wordt gebruikt en de schrijver Peter Römer het in het begin van het boek de lezer ongegeneerd op het verkeerde been zet.

Laten we het plot voor de fanatieke Baantjer lezers hier niet uit de doeken doen en iedereen aanbevelen het gevoeg weer als ontspanning te kopen, cadeau te geven en te lezen. Rest mij wederom uit te spreken dat het toch echt heel knap is van Peter Römer dat hij de Amsterdamse sfeer en stijl van de oorspronkelijke schrijver Appie Baantjer zo weet te benaderen.Top.

Share