Baantjer No. 81: De Cock en een duivels Dilemma – heerlijk ontspannen, Amsterdamse lectuur

Book, Triller:
Pieter Römer
Version:
Baantjer No 81
Price:
9,99

Reviewed by:
Rating:
4
On 24 oktober 2017
Last modified:6 mei 2018

Summary:

Lekkere spannende thriller voor een paar uur pretentieloze ontspanning en voor ieders budget!

Baantjer 81 Cock en een Duivels dillemaDe Cock en het Duivels Dilemma, is nummer 81 uit de Baantjer reeks en net als de laatste 5 titels geschreven door Pieter Römer. Probleem bij het bespreken van een Triller is natuurlijk dat het niet de bedoeling de plot te onthullen (“De butler heeft het gedaan!”). Maar wat ik kan zeggen is, het leest als een ‘echte’ baantjes, heel herkenbaar, heel Amsterdams.

Het speelt dit keer in en rond een amateurvoetbalclub HAS’32, waar ook de zoon van Keizer speelt, met hun terreinen in het Amsterdamse Ookmeer. Dit keer geen onderwereldfiguren maar plichtsgetrouwe bestuurders en fanatieke amateur voetballers. Maar voetbal en Vledder is natuurlijk een geslaagde combinatie. Het boek is pretentieloos  vermaak, en dat bedoel ik allesbehalve neerbuigend. Onderschat niet het vakmanschap om in zo’n 160 pagina een afgerond verhaal neer te zetten met personages die overtuigen en een plot die je steeds het verkeerde bos in stuurt. Ideaal als vakantielectuur, of voor in de wachtkamer, trein of vliegtuig. Voor een tientje past het ook in ieders budget.

Appie Baantjer, de schrijvende rechercheur van het bureau Warmoesstraat, heeft in totaal zo’n 75 boeken geschreven met De Cock, Vledder, Keizer Den Koninghe, Lowietje en commissaris Buitendam in de hoofdrollen. Maar met het overlijden van Baantjer (1923-2010) is er geen einde gekomen aan de avonturen van De Cock, want Peter, de zoon van de hoofdrolspeler Piet Römer uit de gelijknamige televisieserie, heeft het van Appie overgenomen en dat doet hij zeer verdienstelijk.

De sfeer, stijl en de opbouw van het verhaal en de afwikkeling van het plot zijn heel herkenbaar. Ook stijl en de typering van de Amsterdamse sfeer worden door Römer perfect geschetst in de boeken.

Lekkere spannende thriller voor een paar uur pretentieloze ontspanning en voor ieders budget!

Dick Ahles (89 Posts)

Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis in Hilversum, getrouwd met de liefste en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.


Hoe meten we gewicht?
Dit zijn alle spellen die kans maken op de titel Speelgoed van het Jaar 2017
Share