Wil je ècht indruk maken op je kind(eren)? En ook nog eens iets op tafel zetten wat iedereen in je gezin lekker vindt? Maak dan eens echte “Tacodillen” (recept & foto zijn van Jamie Oliver)
Weet je niet wat “Tacodillen” zijn? Je kind(eren) vast wel, want ze komen voor in de animatiefilm “Het regent gehaktballen 2” (klik <hier> voor onze recensie van de film). De film is nu te koop op DVD (klik hier) en BluRay (klik hier) en is echt heel leuk om samen met je kind(eren te bekijken. Hieronder staat de trailer van de film, en daaronder het recept om zelf “Tacodillen” te maken.
“Tacodillen” – recept
Nodig:
•1 ui, gesnipperd
•1 rode paprika, gesnipperd
•1 groene paprika, gesnipperd
•1 eetlepel olijfolie
•2 teentjes knoflook, geperst
•Een snufje paprikapoeder
•1,5 theelepel komijn
•500 gram gehakt
•250 ml runderbouillon
•12 taco schelpen
•Geraspte kaas en sla, als garnering
Optioneel: 4 extra paprika’s in reepjes, voor de pootjes van de Tacodil
Voor de salsa
• 2 tomaten, grof gesneden
• Sap van een halve limoen
• 1 lente ui, fijn gesneden
• 1 eetlepel koriander, grof gesneden
Guacamole
• 2 avocado’s
• Sap van een halve limoen
• 2 eetlepels crème fraiche
Bereiding:
Warm de oven voor op 180°. Bak in de pan de ui en de paprika in de olijfolie op een gematigd vuur tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook, paprikapoeder en komijn toe en laat het 1 tot 2 minuten doorkoken. Vervolgens voeg je het gehakt toe. Bak dit mengsel tot het mooi bruin is. Voeg daarna de bouillon toe en laat dit afgedekt ongeveer 45 minuten sudderen.
Terwijl het vlees suddert op het vuur, kunnen de kinderen de salsa maken. Het enige wat ze hoeven te doen is de tomaten mengen met het sap van de limoen, de lente ui en de koriander. Breng de salsa vervolgens zorgvuldig op smaak met wat zout en peper.
Om de guacamole te maken hoef je (of de kinderen!) alleen de avocado’s te stampen met een vork. Daarna pers je het sap van een halve limoen erbij en voeg je de crème fraîche toe. Breng de guacamole op smaak met zout en peper.
Verspreid de taco schelpen op een bakplaat en plaats ze gedurende 3 tot 4 minuten in de oven. De taco schelpen moeten heerlijk warm en knapperig zijn.
Serveer het vlees, de taco schelpen, de sla, kaas, paprika, salsa en guacamole allemaal op tafel en laat iedereen zijn of haar eigen Tacodil bouwen!
Succes verzekerd en je kinderen hebben morgen een stoer verhaal op school over wat papa heeft gekookt!