De man die koken kan – Walter Luitwieler [recensie]

De man die koken kan: gerechten voor thuis van dé man achter het fornuis.

Eten is al zolang als Walter Luitwieler zich kan herinneren de rode draad in zijn leven. Toen hij ging samenwonen besloot hij zich meer te gaan verdiepen in verse maaltijden klaarmaken en leerde hij met vallen en opstaan te koken. In De man die koken kan deelt hij zijn recepten met de mensen die thuis achter het fornuis staan. Van een heerlijk ontbijtje zoals banaanpannenkoeken tot de wat meer gebalanceerde maaltijden voor alle dagen van de week. Daarnaast zijn er recepten, zoals pulled pork uit de oven en zijn ultieme nacho-schotel, en heerlijke desserts en taarten waaronder zelfgemaakt ijs en chocoladetaart, voor die momenten dat je wat te vieren hebt, wat troost kunt gebruiken of simpelweg (samen) wil genieten van heerlijk eten.

Met meer dan 70 recepten geeft De man die koken kan een flinke boost aan je kookrepertoire en wil hij ook jou laten genieten van heerlijk en vers eten voor alle dagen van de week..

Recensie
Walter Luitwieler is dertiger, vader van zijn bende van drie, man van zijn heldin, hobbysporter en film- en seriefanaat. Al zo’n drie jaar blogt hij onder de naam De man die koken kan, waarbij hij ruimte kan geven aan zijn andere grote hobby: koken. Hij wil (met een knipoog weliswaar) laten zien dat ook mannen wel degelijk kunnen koken en graag zijn liefde voor vers en lekker eten delen. Hij is van mening dat als hij kon leren koken, jij het ook kan.

 

En ik moet zeggen: om goede gerechten te kunnen maken, hoef je geen keukenprins te zijn. De recepten zijn eenvoudig te maken en zien er -zonder uitzondering- aantrekkelijk uit. Ieder recept begint met een inleiding, soms een persoonlijk stukje, gevolgd door de how-to. Er staan soms ook nog tips bij.

De gerechten zijn geschikt voor het hele gezin. Laat je niet afschrikken door titels als “heerlijk gevulde bierblik burgers”. Hier zit geen bier in, dus je kinderen kunnen gewoon mee-eten. Het bierblikje wordt gebruikt om de vorm van de burgers te maken 😉

Kortom: een heel goed kookboek wat in iedere keuken past!

De man die koken kan – Walter Luitwieler
Hardcover, pagina’s, uitgeverij Aerial
Bestel dit kookboek hier >>>>

Karina (556 Posts)

Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.


De vijf grootste misverstanden over je autoverzekering (voor het hele gezin!)
Hé, hou het gezond dit seizoen!
Share