Minecraft, redstone, handboek, juniorpress

Minecraft! Is het een spel of een creatieve online Lego bouwdoos? Of beide. Iedereen die zijn zoons of dochters een keer achter de iPad of PC fanatiek heeft zien bouwen, meestal razendsnel, zal zich dit afvragen.

Minecraft  is niet goed in te delen, maar met je eigen fantasie bouwen, laten bewegen, werelden creëren en delen, wordt het een spel als je in de overlevingsmode gaat, respectievelijk als je realtime in de LAN_mode met meerdere “bouwers”/”spelers” gaat samen werken.Screenshot 2014-08-01 at 22.10.49

Meestal kunnen je kinderen niet eenvoudig uitleggen wat ze nu precies doen, gaat ook vaak te snel, zodat ik mij afvraag of de handboeken die de uitgever JuniorPress onlangs over Minecraft heeft uitgegeven niet meer voor de ouders dan voor hun kinderen is.  Je zoons en dochters vinden het toch wel uit, al dan niet met behulp van vriendjes.

Screenshot 2014-08-01 at 08.27.33Redstone staat voor het materiaal (Redstone) waarmee je Minecraft werelden kan bouwen.

Het Handboek is zeer fraai vormgegeven door Andrea Philpots, en met een plezierige opbouw van “De Basis” via de verschillende elementen (bijvoorbeeld “Repeater”, “Duwmachine”, “Lichtsystemen”,)  uit de Redstone wereld, naar suggesties voor uitvoeringen, met namen als “Luxe lichtsystemen”, “Klassieke JEB-deur”, “Dubbelloops kanon”, “14-verdiepingen-lift”. Minecraft Redstone Zombie Siege

Als je als vader nu het gevoel hebt van “Waar gaat dit over? “, is dat het moment dat je het handboek moet gaan aanschaffen, want met traditioneel Lego kan je zo mee spelen, maar met Minecraft zul je je moeten bekwamen in de virtuele werelden van je zoons en dochters.Minecraft Redstone Tips JuniorPress

Mijn eigen kinderen, zelf uiterst bedreven in het gebruik van Redstone in Minecraft om allerlei circuits te maken, hebben overigens ook nog erg veel nieuwe informatie en tips kunnen halen uit dit handboek.

Welkom in de wonderlijke wereld van Redstone Minecraft.

Het “Minecraft Redstone Handboek” is hier voor slechts € 9,95 te bestellen >>>> 

Minecraft, Redstone, Handboek, Junior Press

Voor een recensie van “Minecraft: Handleiding voor beginners”, klik hier >>>>

Wil je meer lezen over wat Minecraft precies is, inclusief een video waarop je een beetje een idee krijgt, klik dan hier >>>>

Share