Normandië is een streek in Frankrijk met een rijke geschiedenis. De streek is gelegen in het noordwesten van Frankrijk en is een veelzijdig gebied om je vakantie door te brengen.

Noormannen
Normandië dankt zijn naam aan de Noormannen in de 10e eeuw na Christus. De Noormannen hadden in deze periode de macht over het gebied.

D-Day
Normandië is echter vooral bekend geworden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De geallieerden landden op 6 juni 1944 op de stranden van Normandië en hebben op deze plek zware gevechten geleverd met de Duitsers. Niet voor niets is de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog voor veel mensen een reden om deze streek in Frankrijk te bezoeken tijdens hun vakantie.

De invasiestranden van Normandië
De invasiestranden van de streek zijn ingedeeld in 5 sectoren: Utah, Gold, Omaha, Juni en Sword. Ben jij geïnteresseerd in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, dan mag een bezoek aan de invasiestranden eigenlijk niet ontbreken.

Rainbow over American cemetery, NormandyBayeux is de eerste grote stad die tijdens D-Day bevrijd werd.

Hier ligt eveneens Bayeux War Cemetery, de militaire begraafplaats waar duizenden soldaten van de strijd in Normandië begraven liggen.

Een plek van inspiratie voor beroemde schilders
Toch zijn het niet alleen de invasiestranden die Normandië tot een bijzondere streek maken. Zo is Normandië ook een belangrijke plek geweest voor grote schilders zoals Boudin en Monet. Deze hebben hier ongelofelijk veel inspiratie geput uit de prachtige natuur en historische steden. De haven van Honfleur is hier een voorbeeld van. Ook de krijtrotsen mogen zeker niet vergeten worden. Ze worden afgewisseld met kiezel- en zandstranden.

Deelgenoot worden van de geschiedenis in Normandië
Wil jij graag een unieke vakantie beleven in Normandië, boek dan een camping in Frankrijk en verzeker jezelf van een bijzondere ervaring. Door je vakantie hier door te brengen, word je een klein beetje deelgenoot van de indrukwekkende geschiedenis die hier heeft plaatsgevonden.

Neem je zoon of dochter eens mee naar deze plek en je weet zeker dat je met elkaar een onvergetelijke vakantie-ervaring zult beleven.

Share