image

Onafhankelijk maar toch afhankelijk, ik had het er in mijn laatste blog over. Met professor Jackson, mijn blindengeleidehond, gaat het langzaam maar gestaag de goede kant op. Na het verwijderen van de hechtingen uit zijn kont heeft hij er moeite mee om te poepen. Er blijkt medisch gezien niets aan de hand. Hij had als complicatie kunnen krijgen dat hij incontinent was geworden, maar dit is zo ongeveer het tegenovergestelde!

Per dag sta ik zo’n 20 minuten naar hem te kijken terwijl hij probeert en blijft proberen … Zo kwam ik na zo’n sessie, waar je een boek bij kunt staan lezen, op kantoor. Daar bleek her en der wat achter te blijven waar we liepen …, duidelijk zijn billen niet schoongemaakt! Maar ja, dat zie je als bijna blinde niet en dus was ik afhankelijk van een goede trouwe collega die me hielp. Affijn, volgende week op Ameland rent hij vast zoveel dat het wel weer goed zal komen.

Vorige week samen met mijn gezin naar een theateroptreden van Nick & Simon geweest. Voordeel van een bijna blinde vader is dat hij met voorrang zijn abonnement mag reserveren, waardoor we altijd voorste rij middenvoor zitten. Dat vonden mijn dochters wel leuk! Simon was de hele avond, zo heb ik begrepen, verliefd aan het kijken naar onze kleine blonde prinses. De heren hadden een tekst over Zwolle gemaakt en zongen dat van papier. Na het lied kwam Simon het papier aan haar geven!

image

Een fragment tref je bij deze blog aan. Het lied hangt op de deur van haar kamer! Dit zijn zo de kleine voordeeltjes van de ook vele nadeeltjes die ze hebben, omdat ik maar weinig meer zie. Daar ben ik overigens zelf ook wel eens de dupe van. Zo zat ik twee jaar geleden ineens op het podium bij BLØF, ze zochten een paar kale mannen en hadden mij op die voorste rij al de hele avond in het vizier gehad …

En, laatste anekdote … de rots in de branding, mijn lieftallige echtgenote, werd eens een keer door Peter Heerschop gevraagd het podium te betreden zodat hij kon voordoen hoe je een vrouw moet verleiden .. Die hand van hem zag ik toch echt mooi op haar billen … verdorie!

Deze week weer naar het ziekenhuis met de kleine blonde prinses. Veel kleine epileptische aanvalletjes helaas en dus ook volop in de zorg bij ons thuis. Het vreet energie, maar ondanks alles proberen we te blijven lachen. Volgende keer een of meerdere blogs vanaf Ameland!

Meer lezen van (en over) Frank? Klik hier voor eerdere blogs >>>>

Share