borstvoedingEn dan is jullie baby geboren! Wat een feest: knuffelen, genieten en soms gewoon alleen maar kijken naar dit kleine wonder. Maar behalve genieten van jullie kindje, komt er nog meer op je af…. Je partner ligt hoogstwaarschijnlijk een (groot) deel van de dag in bed, te herstellen van de bevalling en wanneer ze borstvoeding geeft, heeft ze daar ook tijd en rust voor nodig. Ondertussen vragen eventuele andere kinderen, kraamvisite en huishouden ook aandacht. En daar ligt een taak voor jou, als Trotse Vader!

Eerder gaven we al tips over hoe je je partner kunt steunen wanneer ze borstvoeding geeft <klik hier om deze te lezen> en over hoe je de kraamtijd wat gemakkelijker kunt maken voor jezelf <deze tips kun je lezen door hier te klikken>. Nu gaan we nog een stapje verder: we gaan je concrete tips geven voor een eenvoudige, gezonde en goedkope week wat het eten betreft! Overigens niet alleen handig tijdens de kraamperiode hoor!

  • Maak pastasaus voor meerdere maaltijden: braad gehakt of vleesvervanger met wat fijngesnipperde ui en voeg verse groenten toe (bijvoorbeeld wortel, paprika, courgette). Je kunt het je gemakkelijk maken door voorgesneden groenten te gebruiken. Reken op minimaal 100 gram groenten per persoon per portie, dus neem flink wat groenten (en een grote pan). Kook in een andere pan een paar stronken broccoli. Voeg bij de broccoli een flinke hoeveelheid tomatensaus en kruiden (oregano, basilicum, peper, paprikapoeder) en pureer dit. Doe de tomatensaus door het gehakt-groenten-mengsel. Zo heb je een flinke hoeveelheid gezonde pastasaus en hoef je alleen nog maar pasta te koken om lekker te kunnen eten. Maak bij het kiezen van de groenten voor de saus gebruik van de bonusaanbiedingen <klik hier> zodat de kosten nog lager zijn.
  • Ontbijten met yoghurt en ontbijtgranen is een snel en lekker alternatief voor een broodmaaltijd. Eet er een stuk fruit bij en je hebt een goede start van de dag.

Screenshot 2015-03-27 at 11.44.08

  • Koop stokbroden die je in de oven moet afbakken. Wanneer je dan kant-en-klare maaltijdsalades in huis hebt, serveer je er warm stokbrood bij: smullen! Ook de maaltijdsalades zijn deze week in de aanbieding, klik hier >>>>
  • Kindjes in huis? Koop wat kant-en-klaar producten zoals gehaktballetjes of knakworstjes. Lekker bij wat brood met een bakje met stukjes komkommer en tomaat er naast. Ook de gehaktballetjes vind je bij de bonusaanbiedingen van deze week.
  • Maak een grote pan soep. Het is één keer even wat werk, maar met verse groenten er door en wat pasta in plaats van vermicelli heb je een volwaardige maaltijd.
  • Kom je een keer niet aan koken toe. Maak je niet druk: een boterham of een ovenpizza kan prima een keer tussendoor als maaltijd hoor! Belangrijker is dat je aandacht voor elkaar blijft hebben en tijd neemt om te genieten van je gezin.
  • Bespaar tijd en geld door je boodschappen online te doen en thuis te laten bezorgen. Je kunt lekker thuis blijven en koopt op deze manier ook alleen maar wat je echt nodig hebt, zodat je bij de kassa niet voor verrassingen komt te staan.
Share