Het begin van een nieuw jaar is een perfect moment om je goede voornemens nu eens echt in de praktijk te brengen. Wat zijn die van jou? Voor veel mensen staat werken aan een optimale fitheid en goede gezondheid op nummer één. Naast een verantwoorde leefstijl zijn er ook andere manieren om jezelf en je gezin te verzekeren van een vitaal leven. Met een zorgverzekering van Univé garandeer je jezelf én je kinderen bijvoorbeeld van de juiste zorg wanneer deze nodig is.

De beste en snelste zorg

Je zult het ongetwijfeld weten: voor kleine kinderen zit een ongeluk helaas echt in een heel klein hoekje. Als een van je kids tijdens het spelen of sporten plotseling iets breekt wil je direct naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis kunnen. Met een goede zorgverzekering kun je in alle ziekenhuizen in Nederland terecht. Ook kun je gewoon naar je eigen huisarts blijven gaan, wel zo makkelijk.

Voor een bezoek aan de tandarts is het bovendien verstandig een tandartsverzekering af te sluiten. Dit is een aanvullende verzekering naast de basisverzekering die dekking geeft voor tandartskosten, maar ook voor orthodontie. Handig voor wanneer je kind een corrigerende beugel nodig heeft. Ook worden tandongevallen gedekt, bijvoorbeeld wanneer er een tand breekt tijdens een val.

Jaarlijkse controle

Zorg ervoor dat je zelf elk jaar naar de tandarts gaat voor een tussentijdse controle. Met kinderen is het aan te raden om dit zelfs ieder half jaar te doen. Zo kan de stand van de tanden goed in de gaten worden gehouden en kan er op tijd worden beslist of een beugel verstandig is. Ook leer je kinderen op deze manier met regelmaat voor het gebit te zorgen en goed te poetsen, hoe vervelend ze het misschien ook vinden. Een gaatje hebben is immers duizend maal vervelender.

Aanvullende pakketten

Je kunt de basisverzekering ook verder uitbreiden met andere pakketten. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie na een blessure, of alternatieve zorg. Goed om te weten: kinderen tot 18 jaar zijn standaard gratis meeverzekerd bij de ouder die de hoogste aanvullende verzekering heeft. Onder de verschillende aanvullende pakketten valt onder andere de volgende zorg:

  • Fysiotherapie
  • Een nieuwe bril of lenzen
  • Reisvaccinaties
  • Spoedeisende hulp op vakantie

Een aanvullend pakket kan voor zowel jezelf als je kids erg handig zijn. Met een aanvullende zorgverzekering kom je niet voor verrassingen te staan en kun je altijd kiezen uit een breed aanbod van de beste zorgverleners. Wel zo handig dus!

Share