4-5-mei-vrijheidOver tot de orde van de dag ! Na de dodenherdenking is bevrijdingsdag. Een periode uit de geschiedenis die we nimmer mogen vergeten. Het staat ver van het bed van onze eigen kinderen. Hoe indrukwekkend was het toen onze jongste, de kleine blonde prinses, laatst aan opa vroeg of hij dingen kon vertellen uit de oorlog toen hij nog jong was. Oef, dat kwam zelfs bij ons binnen en dus mogen we die tijd nooit vergeten!

Een anekdote van opa:

Hongerwinter, Zwolle. Opa Jan was toen een jaar of 7. Ze hadden hout nodig en hij en zijn vriendje besloten bielzen te ‘stelen’ bij het nabijgelegen spoor. Plotseling ontdekte een Duitse wachtcommandant hen en vroeg wat hun namen waren. Ze dachten in grote problemen te komen maar gaven – uiteraard – netjes antwoord.

Ik ben Jan, zei opa, en dat is Dolf. De Duitse wachtcommandant was helemaal verheugd en legde de biels voor hen op een slee. Want, Dolf was een meer dan perfecte naam. Daarna mochten ze gaan en was de biels van hen!

Dit soort anekdotes mogen we nooit vergeten……

Frank

4-5-mei-logo

Andere persoonlijke blogs van Frank kun je hier lezen >>>>

Share