Screenshot 2015-05-24 at 14.23.58Durf jij aan Bello’s botjes te komen? Pas op! Maak Bello niet wakker, want het is een kwaaie rakker. Je drukt op een botje naar keuze… Als Bello niet bijtend wakker wordt, dan is de volgende speler aan de beurt. Maar als Bello wakker wordt en naar je uitvalt… dan ben je af.

Recensie
Het is even puzzelen hoe het spel ‘startklaar’ gezet moet worden. Het spel bestaat maar uit één stuk, geen losse onderdelen (groot voordeel bij andere, vergelijkbare spellen waar we al meerdere onderdelen van kwijt zijn…..).

Zo moet het dus niet....
Zo moet het dus niet….

Toch is het een gevalletje van trial-and-error wat enige tijd in beslag neemt, voor we door hebben dat de kop van de hond schuin gedraaid moet worden (klik), het lijf naar achter (klik) en dan nog iets meer naar beneden (andere klik). Die laatste, andere klik, maakt dat Bello “slapend” klaar zit…

bello-bijt-zo-wel-copyright-trotse-vaders
Zo moet het wel! Nu zit Bello klaar om te ‘bijten’…

En dan is het de bedoeling dat je om de beurt een botje indrukt. En dan, ineens, “springt” Bello naar voren, bek open! goliath-compact-reis-spel-copyright-trotse-vaders-hond-2Geen geluid hoor, dat moet je er bij denken, en gelukkig ook geen kwijl, zoals op de doos staat afgebeeld 😉

Op zich is het een uiterst eenvoudig spelletje, maar het schrikelement wanneer Bello naar voren springt, is voldoende voor een heleboel vermaak. Je kunt dit prima met z’n tweeën spelen.

Met meerdere kinderen ga je gewoon net zo lang door tot er één iemand is die niet ‘gebeten’ is, maar mijn kinderen vinden dit ook leuk om af en toe zelf, alleen, te doen. Het blijft namelijk iedere keer spannend!

Bello Bijt – reiseditie
Bekijk op bol.comCompact spel, 4+, Goliath
Bestel dit spel hier >>>>

Share