Voor de échte drakentemmers en temmers in opleiding biedt Spin Master vanaf dit voorjaar haar gevaarlijke draken aan, inclusief hun rijders. De bekende personages Warmachine & Drago, Toothless & Hiccup, Nadder & Astrid en Monstrous Nightmare & Snotlout zijn vanaf nu samen verkrijgbaar. De draken hebben allemaal bewegende vleugels en de berijders zijn voorzien van een wapen om het kwaad te bestrijden.

Screenshot 2015-06-07 at 20.18.43

Nieuw is een combinatieset van de bekende draak Toothless / Tandloos en zijn rijder Hiccup / Hikkie die samen de strijd aangaan met de gepantserde Draken. Pas op: Toothless kan zelfs zijn tegenstander verslaan met lichtgevende projectielen.

Recensie
Een tijdje geleden hadden we al over de ‘lichtgevende’ draak geschreven. Hij geeft niet echt licht, het is meer een “glow-in-the-dark”-draak die erg stoer staat in een slaapkamer. Maar echt spelen kun je pas wanneer je minimaal 2 draken hebt.

hoe-tem-je-een-draak-tandloos-trotse-vaders-moeders-draken-6 hoe-tem-je-een-draak-tandloos-1-trotse-vaders-2

Er zijn allerlei losse sets met één draak, zoals bovenstaande van ‘Tandloos’ en de eerder genoemde lichtgevende draak, maar er is ook een hele leuke combinatieset waarin zowel Tandloos en Hikkie zitten als een gepantserde draak. Hier kun je dus direct allerlei avonturen mee beleven!

hoe-tem-je-een-draak-copyright-trotse-moeders-1

Mijn jongste zoon zit op honkbal en had zijn eerste homerun geslagen. Uiteraard waren we allemaal erg trots op ons doorzettertje die zo goed zijn best doet. En voor deze speciale gelegenheid, kreeg hij dan ein-de-lijk de door hem zo fel begeerde speelset, die hij al zo lang had zien staan.

hoe-tem-je-een-draak-copyright-trotse-moeders-3 hoe-tem-je-een-draak-copyright-trotse-moeders-4

Uitpakken ging snel en toen werd er heerlijk gespeeld. De gepantserde groene draak kan een soort van harnas-masker wat uit twee delen bestaat op zijn kop krijgen. Wanneer je met de voorpoten beweegt, schieten de twee helften los. Op de afbeelding van Spin Master zou dit ook moeten gebeuren wanneer hij door een pijl geraakt wordt, maar bij ons lukt dit niet.

Screenshot 2015-06-07 at 20.24.10

Maakt helemaal niets uit voor het spelplezier, want Hikkie kan, gewapend en al, op de rug van Tandloos vliegen en Tandloos kan een vuurpijl afschieten (door met zijn kop te bewegen). Wanneer je dan tegelijkertijd de poten van de andere draak beweegt, is het effect spectaculair (aldus mijn zoon). Hij vermaakt zich in ieder geval prima en de eerder gekregen draak wordt er ook bijgepakt zodat er nog meer variatie in het spel mogelijk is.

Screenshot 2015-06-07 at 20.20.25 Screenshot 2015-06-07 at 20.20.37

Het speelgoed is erg degelijk uitgevoerd en zal niet snel kapot zijn. De vleugels en poten bewegen goed. De draak die we al een tijd in huis hebben, heeft al mening vrije val van de hoogslaper overleefd (schijnt er ‘cool’ uit te zien, volgens mijn tweeling, die dit in het donker uitgeprobeerd heeft). En ook deze combinatieset voelt stevig en degelijk aan.

hoe-tem-je-een-draak-copyright-trotse-moeders-6

Wanneer je er buiten mee laat spelen, even checken of alle pijlen etc compleet zijn bij het opruimen en je kind kan er nog heel lang plezier van hebben. Tussen het spelen door, staat het ook nog eens erg leuk in de kinder(slaap)kamer.

Hoe Tem Je een Draak – Tandloos vs. Armored – Speelset
Bekijk op bol.comDraken en Hikkie, SpinMaster
Bestel dit speelgoed hier >>>>
Deze en andere draken zijn ook in speelgoedwinkels te koop.

hoe-tem-je-een-draak-tandloos-trotse-vaders-moeders-draken-2

Share