nikki-tim-notten-de-fontein-trotse-moedersHet gaat goed met Simon. Samen met zijn vriendin Laura heeft hij een kapitale villa gekocht en zijn ICT-bedrijf floreert. Dan belandt hij na een uit de hand gelopen feestje in bed met zijn veel jongere collega, de mysterieuze Nikki. Dit mondt uit in een buitenechtelijke affaire.

Wanneer Simon naar Nikki toegaat om een eind te maken aan de relatie, treft hij haar zwaargewond in bed aan. Simon is vastbesloten om de waarheid over Nikki s verleden boven tafel te krijgen. Daarbij zet hij niet alleen zijn relatie maar ook zijn bedrijf op het spel.

Recensie
Het boek begint wanneer Simon, een succesvol directeur van een IT bedrijf wat zich heeft gespecialiseerd in cybercrime een affaire begint met een van zijn medewerkers, Nikki. Uiteraard jong, mooi en mysterieus. Veel drank, drugs en seks en uiteindelijk een probleem in zijn tot voorheen prima huwelijk.

Privé en zakelijk lopen door elkaar heen, niet alleen vanwege de affaire met Nikki, maar ook omdat de beste vriendelijk van Simon ook zijn partners zijn in het bedrijf. Wanneer er wordt gevraagd om een laptop te hacken als vriendendienst, beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Ze worden gevolgd, afgeluisterd en de sfeer wordt dreigend.

nikki-tim-notten-recensie-copyright-trotse-vaders-1

Ondertussen heeft de relatie tussen Simon en zijn vrouw Laura een dieptepunt bereikt omdat ze achter de affaire is gekomen. Simon, die enorm verliefd is, besluit toch de relatie met Nikki te beëindigen, maar ze is hem net voor. Kort daarna, wanneer er bij Simon en Laura een insluiper is, belt Nikki hem in paniek op. Vanwege de wankele relatie met Laura, reageert hij eerst niet, maar wanneer hij later gaat kijken, blijkt ze verkracht en bijna dood in bed te liggen.

Een moeilijke tijd breekt aan voor Simon. Eerst wordt hij als verdachte behandeld, hij heeft een huwelijk te redden, maar is ook kapot van verdriet en schuldgevoelens om Nikki die na drie weken coma overlijdt en het gevoel dat alles om de te hacken laptop draait wordt groter. Simon probeert zelf meer duidelijkheid te krijgen over alles wat Nikki hem niet heeft verteld en dat geeft een onverwachte wending aan het verhaal…

nikki-tim-notten-recensie-copyright-trotse-vaders-2

Waar het boek wat moeizaam begon, met veel seks en drank, maar zonder duidelijke verhaallijn, werd het al snel spannender. Laura, de vrouw van Simon, komt wat onwaarschijnlijk over: van koel, intelligent en afstandelijk, tot hysterisch en woest tot meelevend en begripvol, en dat soms allemaal door elkaar. De andere karakters zijn zeer interessant en goed uitgewerkt.

Het verhaal is voor iedere nerd (en daar reken ik mezelf ook toe) heerlijk om te lezen. Een inkijkje in hacken, DDOS aanvallen, cybercrime, heerlijk! Maar ook voor mensen die in die materie niet thuis zijn is het prima te lezen, het is tenslotte ook een thriller over een moord en over de mensen en de redenen daar achter.

nikki-tim-notten-recensie-copyright-trotse-vaders-3

In het laatste deel van het boek, valt alles op zijn plaats en ontdekken de vrienden op een schuiladres de reden waarom Nikki dood moest. De hoeveelheid aan misdaden, zowel tegen Nikki als op grote schaal, en de hoeveelheid mensen en organisaties die daarmee te maken hebben, duizelt af en toe wel een beetje, maar de afronding van het boek is goed gedaan en daarmee is dit boek een absolute aanrader om je een aantal uren heerlijk in te verliezen! Hopelijk volgens er nog meer boeken van Tim Notten!

Nikki – Tim Notten
Bekijk op bol.comThriller, paperback, 384 pagina’s, uitgeverij De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

Share