iphone-6-grijs-backHardcore Applefans willen elk jaar het nieuwste toestel hebben. Vorig jaar konden zij hun hart ophalen met de zeer innovatieve iPhone 6. Dit jaar moeten ze het doen met een geüpdatete versie van dit succesnummer: de iPhone 6s. Heeft dit nieuwe toestel ook voor gematigde Applefans genoeg interessants te bieden om hun oude iPhone in te ruilen voor dit nieuwste model?

Apple laat traditiegetrouw niets los over de nieuwste iPhone. Maar gelukkig sijpelt er op het internet genoeg informatie door om een aardig beeld te schetsen van de iPhone 6s. De volgende features mag je naar alle waarschijnlijkheid verwachten op de iPhone 6s.

Force Touch
Dit jaar lanceerde Apple haar eerste smartwatch. Een aantal innovaties van de Smart Watch worden ook doorgevoerd naar de iPhone 6s, bijvoorbeeld het Force Touch beeldscherm. Deze is drukgevoelig waardoor je iPhone aanvoelt met welke kracht je het scherm aanraakt. Dit biedt nieuwe mogelijkheden wat betreft de bediening.

iphone-6-grijsCamera
iPhones staan bekend om hun goede camera’s. Voor de iPhone 6s doet Apple daar nog een schepje bovenop. Het aantal megapixels wordt van acht naar twaalf verhoogd. Ook wordt het waarschijnlijk mogelijk om 4K-video’s te schieten. Dit zijn filmpjes in een zeer hoge resolutie. Ook de FaceTime-camera wordt niet vergeten. Daarmee kan je bij de iPhone 6s 1080p video’s maken. Er wordt ook gesproken over een flitser aan de voorzijde.

Processor en werkgeheugen
De iPhone 6s krijgt ook aan de binnenkant de nodige vernieuwingen. De nieuwe A9-processor moet de nieuwe iPhone nog sneller en efficiënter maken. Dit zou ook betekenen dat de accu minder snel leeg gaat. De A9-processor maakt de iPhone 6s ook geschikt voor het supersnelle 4G+ netwerk. Het werkgeheugen van de iPhone 6s wordt verdubbeld naar 2GB. Hierdoor kunnen apps op de achtergrond blijven draaien en zullen ze sneller opstarten.

De iPhone 6s zal geen revolutie ontketenen zoals zijn voorganger. Maar al met al biedt het genoeg mooie nieuwe features om ook de minder hysterische Applefan enthousiast te maken. Wil je ook de iPhone 6s in meteen bij verschijning in je handen houden? Dan moet je wachten tot september, want dan wordt waarschijnlijk de nieuwste iPhone gelanceerd. Apple doet in de tussentijd hard haar best om iedereen die mogelijkheid te bieden.

Share