Baby en verzekeringenAls aankomend trotse papa is er veel om je zorgen over te maken en wil jij je vrouw zoveel mogelijk ontlasten. Een van de dingen waar je als aankomend papa je over kunt bekommeren zijn de financiën.

Het krijgen van een baby is al duur genoeg dus waar kun je op besparen en wat is verstandig om wel geld aan uit te geven?

Wij helpen je graag op weg en hebben op een rijtje gezet welke verzekeringen jij je kindje aan moet melden, de verzekering om moet zetten of welke je misschien nog af wilt sluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering
Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor ongelukken die een van je gezinsleden veroorzaakt. Een baby zal misschien niet snel grote schade veroorzaken. Maar stel dat de kleine spruit niet lekker is en over de laptop van een goede vriend heen spuugt is het fijn dat je verzekerd bent. Daarbij groeien kinderen snel en zodra je baby aan het kruipen gaat neemt het risico op ongelukjes toe. In ieder geval slim dus om je kindje op deze verzekering bij te laten schrijven.

Inboedelverzekering
Bij de komst van een kleine haal je over het algemeen veel nieuwe spullen in huis. Denk aan een wiegje, commode, een mooie wandelwagen en het is nu ook het moment om eindelijk die mooie camera aan te schaffen. De waarde van je inboedel stijgt hiermee gestaag. Een goed moment dus om nog eens te checken of je inboedelverzekering nog wel de juiste waarde dekt.

Sommige verzekeringen gaan op waarde andere juist weer op samenstelling van het gezin. Geef dus op tijd door als de waarde van je inboedel of de samenstelling van je gezin is veranderd.

Uitvaartverzekering
Een uitvaartverzekering is waarschijnlijk het laatste waar je aan wilt denken bij de komst van een kindje. Toch kan het handig zijn dit wel te doen. De meeste verzekeraars verzekeren kinderen tot zes maanden na de geboorte, dit kan echter per type verzekering verschillen.

Bij uitvaartverzekeraar Yarden is je kindje vanaf de 20e week van de zwangerschap tot 6 maanden na de geboorte automatisch gratis meeverzekerd. Daarna kun je je kindje gratis meeverzekeren via je eigen uitvaartverzekering of je sluit alvast een eigen verzekering voor je kind af. Als je hiervoor kiest is de premie een stuk lager per maand dan wanneer je de verzekering afsluit wanneer je kind 18 wordt. Vergeet niet je kindje op tijd aan te melden bij je uitvaartverzekeraar!

Zorgverzekering
Niet vergeten! Je kindje aanmelden bij de zorgverzekering kan vanaf de geboorte en moet uiterlijk na 4 maanden gedaan zijn. Wel zo prettig om geregeld te hebben als je in de eerste maanden een keer naar de huisarts wilt.

Rechtsbijstandverzekering
Een rechtsbijstandverzekering heb je niet direct nodig omdat je een kindje krijgt. Wel kan het een veilig gevoel geven indien er bijvoorbeeld een conflict ontstaat met je werkgever of bij het kopen van een huis dat je erop terug kunt vallen. Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Geef dan na de geboorte van je eerste kindje aan dat de samenstelling van je gezin is veranderd.

Auto- en reisverzekering
Een autoverzekering valt een beetje in dezelfde categorie rechtsbijstandverzekering. Een aanpassing van de verzekering is niet direct nodig. Het is echter wel aan te raden de voorwaarden te checken van bijvoorbeeld een inzittendenverzekering. Het kan zijn dat je gebruik dient te maken van een goedgekeurd autozitje. Voor de reisverzekering geldt over het algemeen ook dat je baby aangemeld moet worden om ook onder de polis te vallen.

[Bron foto: Flickr: Donnie Ray Jones]

Share