Nijntje Stoelendans is genomineerd door de vakjury als Speelgoed van het Jaar en maakt kans om gekozen te worden tot Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie 0 – 3 jaar.

Algemene informatie en adviesprijs:
Bekijk op bol.comAfmetingen product: 18,7 x 18,7 x 7,2 cm (lxbxh)
Afmetingen verpakking: 19,3 x 18,7 x 7,3 cm (lxbxh)
Gewicht: 0,5 kg
Adviesprijs: € 15,99
Leverancier: Identity Games

Voor meer informatie over Nijntje Stoelendans en samenvattingen uit het juryrapport, klik hier >>>>

speelgoed-van-het-jaar-logoVoor informatie over ander genomineerd speelgoed, klik hier >>>>

Mijn ervaring met Nijntje Stoelendans als lid van de vakjury van Speelgoed van het Jaar 2015:

De verpakking van dit spel (een blikken doos) ziet er aantrekkelijk uit. Herkenbaar voor de allerkleinsten, Nijntje, die al 60 jaar geleden door Dick Bruna gecreëerd is en nog steeds populair! In het blik zitten verrassend veel spelonderdelen.

Met de diverse onderdelen kunnen verschillende leuke spelletjes gespeeld worden, oplopend in moeilijkheidsgraad waardoor niet alleen hele jonge kinderen, maar ook iets oudere kinderen er lang uitdaging in kunnen vinden.

Spelen in de leeftijdsgroep 0 – 3 jaar; algemene informatie:

  • Een baby verkent de wereld om zich heen. Vooral felle kleuren trekken zijn attentie. Het moeten grote stukken zijn want iets goed pakken, kan hij nog niet. Geluidjes zijn ook altijd in trek.
  • De dreumes kan al weer wat meer. Speelgoed achter je aan trekken is dan leuk. Een dreumes zit vol vragen. Speelgoed kan antwoorden geven en mogelijkheden stimuleren.
  • Peuters bouwen met blokken, maken muziek en spelen graag met andere kinderen. Een spelletje spelen gaan ze nu steeds vaker doen.

nijntje-stoelendans-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-3

Spelen met Nijntje Stoelendans
Het spel is een vrolijke variant op de ‘echte’ stoelendans. Wanneer de muziek stopt, moeten de kinderen ook stoppen, of een afbeelding kiezen om op te staan, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Alleen al het vrolijk samen dansen op de muziek en de spanning van het afwachten op het moment dat de muziek stopt, geeft veel plezier. Stilstaan is voor (jonge) kinderen moeilijk en kan ook tot pret leiden. Behalve de verschillende varianten in de handleiding zijn er ook eigen spelletjes te verzinnen.

Samen spelen met Nijntje Stoelendans
Dit spel kan gespeeld worden met 2 tot 8 kinderen en is dus een prima gezinsspel, maar ook leuk om bij een verjaardagsfeestje of een speelpartijtje te spelen. Door de verschillende varianten, kunnen kinderen van diverse leeftijden meedoen, en natuurlijk is het helemaal leuk wanneer ouder of grootouders ook meespelen!

Bekijk op bol.comNijntje Stoelendans bestel je hier >>>>

nijntje-stoelendans-spel-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-1

Share