Magformers – 26 stuks van Identity Games is genomineerd door de vakjury als Speelgoed van het Jaar en maakt kans om gekozen te worden tot Speelgoed van het Jaar 2015 in de leeftijdscategorie 6-7 jaar.

Productinformatie en adviesprijs:
Bekijk op bol.comAfmetingen verpakking: 5,1 x 29 x 24,4 cm (lxbxh)
Gewicht: 0,6 kg
Adviesprijs: € 44,99
Fabrikant: Identity Games

speelgoed-van-het-jaar-logoVoor meer informatie over Magformers, en samenvattingen uit het juryrapport, klik hier >>>>

Voor informatie over ander genomineerd speelgoed, klik hier >>>>

Mijn ervaring met Magformers – 26 stuks als lid van de vakjury van Speelgoed van het Jaar 2015:

Op de doos staan al een aantal voorbeelden, die ik met een aantal andere juryleden probeerde te maken. Dit was prima te doen, en leuk, hoewel het lastig was de stukken precies aan elkaar te passen en het tot een net geheel te maken.

Wat nog boeiender was om te doen, was te proberen om van een 2D model naar een 3D vorm te gaan. Dat is een echte uitdaging en een prima toevoeging aan dit speelgoed om het nog heel lang leuk te vinden.

Spelen in de leeftijdsgroep 6-7 jaar; algemene informatie:
Kinderen van deze leeftijdsgroep zijn ze competitief, elkaar overtroeven vinden ze erg leuk. Allerlei spelletjes spelen op deze behoefte in. Of dat spelen nu buiten met vrienden en vriendinnetjes gebeurt, of binnen met broertjes, zusjes en ouders maakt niet uit.

magformers-26-stuks-identity-games-magnetisch-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-2 magformers-26-stuks-identity-games-magnetisch-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-3

Spelen met Magformers
Met deze set kunnen kinderen prima zelfstandig spelen. Behalve de voorbeelden op de doos, zijn er natuurlijk ook een heleboel andere variaties te verzinnen. Door de verschillende kleuren, krijg je steeds een ander resultaat. Hoewel er ‘maar’ 26 onderdelen in deze set zitten, is het voldoende om er veel mee te kunnen uitproberen.

Samen spelen met Magformers
Samen spelen met Magformers is natuurlijk ook leuk: kinderen kunnen samen proberen wat meer ingewikkelde opdrachten uit te voeren, zoals het maken van een 3D voorwerp vanaf een 2D basis en het zelf aan de slag gaan met de fantasie en huizen of een raket bouwen is ook leuk. Als ouder kun je een rol spelen, niet alleen door het bewonderen van de resultaten van je kind(eren), maar ook door te laten zien hoe de overgang van plat (2D) naar ruimtelijk (3D) gaat.

Bekijk op bol.comMagformers 26 stuks van Identity Games bestel je hier >>>>

magformers-26-stuks-identity-games-magnetisch-speelgoed-van-het-jaar-2015-trotse-moeders-vaders-speel-goed-samen-5

Share