Kookworkshop PLUS en vullen of voeden Wilfred Genee Kookfabriek

PLUS supermarkten is volgens onderzoek van de GfK de nummer 1 supermarkt in Nederland voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). In die positie is het logisch dat ze voor het propageren – met name onder jongeren – van gezond eten en verantwoord inkopen doen, samen gaan werken met Lili en Wilfred Genee van ‘Vullen of Voeden‘.  Om Trotse Vaders (en Moeders) voor te doen hoe je lekkere maar gezonden maaltijden kunt bereiden voor je kinderen mocht ik meedoen met een Kookworkshop van PLUS en Lili Genee in de Kookfabriek in Amsterdam. Hier mij verslag van het maken van een Brocolli-soep met gepofte Knoflook en een Haverpizza met Kip en Courgette en nog veel meer …

Volgens PLUS lijdt 15% van onze kinderen aan overgewicht (bij kinderen van Marokkaanse en Turkse komaf zelfs 30%), eet slechts 1% van onze kinderen de dagelijkse hoeveelheid fruit (2 stuks) en slechts 5% eet de gewenste dagelijkse hoeveelheid groenten (200gr). Werk aan de winkel waarbij met de doelstellingen van ‘Vullen en Voeden’ van Lili en Wilfred Genee om ouders en kinderen gewoon voor te doen hoe je lekkere en aantrekkelijke gerechten kunt maken, die ook passen in het huidige beeld van hamburgers, croquetten, pizza’s en pasta’s, maar die voldoen aan de moderne inzichten van gezond eten. Eten wat door de PLUS supermarkten ook uitdrukkelijk op de voorgrond in hun winkels wordt geplaatst. Ook op Trotsemoeders hebben we regelmatig aandacht voor dit onderwerp: Happy & Healthy koken, workshop van Vivian Reijs. Om daar kennis mee te maken dus deze workshop in de Kookfabriek te Amsterdam.

 

Share